15 Μαΐ 2014
0 σχόλια

eHealthForum: Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση μοχλός για την ανάπτυξη της κλινικής έρευνας

10:26 π.μ.
Το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης μπορεί να δώσει μεγάλη προστιθέμενη αξία στον ίδιο τον ασθενή, το θεράποντα ιατρό και το σύστημα υγείας εν γένει, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της Amgen, Matyas Lakatos, μιλώντας στην ειδική ημερίδα για το θέμα στο συνέδριο eHealthForum.
Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης εταιρείας βιοτεχνολογίας παγκοσμίως υπογράμμισε ότι "το σύστημα της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης λειτουργεί υποστηρικτικά προς τον ιατρό για τον άρτιο συντονισμό και την αξιολόγηση της παρεχόμενης θεραπείας, συνεπικουρεί τις ρυθμιστικές αρχές στον προσδιορισμό, την αξιολόγηση και την ιεράρχηση των παρεχόμενων (και αποζημιούμενων) θεραπειών- υπό το πρίσμα των υγειονομικών αναγκών, των περιορισμών και των δυνατοτήτων του συστήματος υγείας- συμβάλλοντας τα μέγιστα στη λήψη τεκμηριωμένων αποφάσεων".

Σημειώνεται ότι η Amgen επικεντρώνεται στην διεξαγωγή σημαντικού αριθμού κλινικών μελετών στην Ελλάδα, διασφαλίζοντας την πρόσβαση των ασθενών σε καινοτόμες υπό ανάπτυξη θεραπείες. Από το 2008 μέχρι το τέλος του 2013 το συνολικό κόστος επένδυσης του προγράμματος διεθνών παρεμβατικών κλινικών μελετών της Amgen Hellas στη χώρα ξεπερνά τα €8 εκατομμύρια.

Ο συνολικός αριθμός των διεθνών παρεμβατικών μελετών που διεξάγονται στην Ελλάδα ανέρχεται σε περισσότερες από 20 ενώ ο συνολικός αριθμός των ασθενών που έχουν συμμετάσχει σε παρεμβατικές μελέτες Φάσης ΙΙ και Φάσης ΙΙΙ μέχρι το τέλος του 2013 προσεγγίζει τους 700. Με στόχο να καταστεί η Ελλάδα πόλος κλινικής έρευνας στην Ευρώπη, η στρατηγική της εταιρείας προσανατολίζεται στην σταθερή αύξηση της εν λόγω επένδυσης.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος της φαρμακευτικής βιομηχανίας, "η εφαρμογή ενός συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης είναι ένα απολύτως χρήσιμο εργαλείο, το οποίο προσφέρει στοιχεία άμεσα, εύκολα προσβάσιμα σε πραγματικό χρόνο και με ελάχιστο κόστος στους ιατρούς, τα νοσηλευτικά ιδρύματα και του θεσμούς, προωθώντας την έρευνα στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και προσφέροντας απαντήσεις σε ερωτήματα, τα οποία έως τώρα (πριν την εφαρμογή του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης) έμεναν αναπάντητα".

Όπως είπε, η πληροφορία πλέον θα είναι διαθέσιμη και τα ερωτήματα που θα τίθενται δεν θα αφορούν πλέον στο πού θα βρεθούν απαντήσεις, αλλά στο ποια είναι τα κατάλληλα ερωτήματα που πρέπει να τεθούν για να βρεθούν οι απαντήσεις από τα διαθέσιμα, μέσω του συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, στοιχεία.

"Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης θα προσφέρει ενδελεχή πληροφόρηση για τη μέγιστη δυνατή κατανόηση της παρούσας κατάστασης, των υφιστάμενων δυσχερειών λόγω των ξεπερασμένων κλινικών πρακτικών που ακολουθούνται και των προκλήσεων που πρέπει να αντιμετωπιστούν. Θα δείξει δηλαδή το δρόμο προς ένα αποτελεσματικότερο και βιώσιμο σύστημα υγείας. Η συνεισφορά του στη σύγχρονη ελληνική οικονομική και υγειονομική πραγματικότητα θα είναι πραγματικά πολύτιμη", επισήμανε ο κ. Matyas Lakatos.

Μάλιστα εξέφρασε τη βούληση της Amgen να τεθεί στη διάθεση των αρμόδιων πολιτικών και ρυθμιστικών αρχών, και όλων των δρώντων για να προσφέρει τις γνώσεις και την εμπειρία της στις αρμόδιες αρχές στην ανάπτυξη κι εφαρμογή ενός δομημένου συστήματος ηλεκτρονικής συνταγογράφησης προς όφελος του ασθενή και του συστήματος υγείας εν γένει.
Έμφαση στην αύξηση της απασχόλησης
Πρωτοπόρος στο χώρο της βιοτεχνολογίας και της έρευνας από το 1980, η Amgen αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη εταιρεία βιοτεχνολογίας παγκοσμίως, με θεραπείες που έχουν βοηθήσει εκατομμύρια ασθενείς σε όλο τον κόσμο, αναπτύσσοντας παράλληλα ένα από τα πιο πρωτοποριακά χαρτοφυλάκια νέων μορίων στη βιοφαρμακευτική βιομηχανία με δυναμική να οδηγήσουν σε νέες, επαναστατικές θεραπευτικές προσεγγίσεις στην μελλοντική αντιμετώπιση σοβαρών ασθενειών.

Η Amgen ξεκίνησε τη δραστηριότητα της στην Ελλάδα, τον Ιανουάριο του 2007, με στόχο την ενίσχυση του ισχυρού δικτύου της εταιρείας και την εξασφάλιση της πρόσβασης των Ελλήνων ασθενών σε καινοτόμες θεραπείες που δύνανται να συμβάλλουν στη δημιουργία προστιθεμένης αξίας τόσο για τους ιδίους τους ασθενείς όσο και για το σύστημα υγείας.

Το 2013, έτος ορόσημο για την Amgen Hellas, η εταιρεία απέκτησε πλήρη έλεγχο της επιχειρηματικής της δραστηριότητας στη χώρα μας μέσω της ανάληψης του πλήρους ογκολογικού και νεφρολογικού χαρτοφυλακίου της μητρικής εταιρείας, ενισχύοντας κατά αυτόν τον τρόπο την ήδη ισχυρή παρουσία της στην Ελλάδα.

Στα τέλη του 2007, η Amgen Hellas είχε αριθμό προσωπικού 29 ατόμων και αυτή τη στιγμή απασχολεί πάνω από 90 άτομα. Λαμβάνοντας υπόψη και τους συνεργάτες μέσω τρίτων εταιρειών, ο συνολικός αριθμός ξεπερνά τους 120.



Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top