22 Μαΐ 2014
0 σχόλια

ForexReport.gr: Δεν υπάρχει κίνδυνος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη λέει ο Weidmann

11:29 π.μ.
Κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης οι αγορές κινήθηκαν με γνώμονα την προσμονή της δημοσίευσης των πρακτικών της Fed.

Τελικά και εκτός από την πρόσκαιρη μεταβλητότητα που προκλήθηκε λίγο πριν τη δημοσίευση, οι επενδυτές εξέλαβαν την ανακοίνωση αυτή ως ένα μη σημαντικό γεγονός.

Μακροοικονομικές εξελίξεις

Η δημοσίευση των πρακτικών της ΒΟΕ έστειλε τη στερλίνα στα ύψη καθώς τα σχόλια ήταν ιδιαίτερα επιθετικά με τη ΒΟΕ να συζητά μια αύξηση επιτοκίων τους επόμενους μήνες. Όσον αφορά τα πρακτικά της Fed, για μια ακόμα φορά υπήρξε η ανησυχία για την αγορά εργασίας και κατοικίας. Ο επικεφαλής της Bundesbank, δήλωσε ότι δεν υπάρχει φόβος αποπληθωρισμού στην Ευρωζώνη και ότι δε στοχεύει σε κάποιο συγκεκριμένο επίπεδο στην ισοτιμία EUR/USD.

Νομίσματα

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης. Η δημοσίευση των πρακτικών της ΒΟΕ προκάλεσε την έντονη άνοδο της στερλίνας. Το δολάριο Αυστραλίας συνέχισε να δέχεται πιέσεις αλλά λίγο πριν από τα μεσάνυχτα κατάφερε να βρει σημαντικούς αγοραστές. Το γεν προσέφερε για μια ακόμα συνεδρίαση, σημαντικές ευκαιρίες για τοποθετήσεις. Η προσέγγιση της στήριξης στα 100,75 ενεργοποίησε ταχύτατα τους αγοραστές με αποτέλεσμα η ισοτιμία USD/JPY να βρεθεί στα 101,55 γεν.



Μετοχές – Δείκτες

Με κέρδη έκλεισε η Wall Street και αυτό ήταν κάτι απολύτως φυσιολογικό αφού τόσο το γεν όσο και οι τιμές των αμερικανικών ομολόγων σημείωσαν σημαντική  πτώση με αποτέλεσμα να επιστρέψει δυναμική η διάθεση για ανάληψη κινδύνου. Για μια ακόμα συνεδρίαση ξεχώρισαν οι μετοχές μεγάλων εταιριών όπως το Facebook, η Google, η Microsoft και η Exxon Mobli.

Εμπορεύματα

Χωρίς κανένα ενδιαφέρον η αγορά των εμπορευμάτων καθώς δεν υπάρχει το σωστό θεμελιώδες περιβάλλον που θα μπορούσε να σπρώξει τα εμπορεύματα σε υψηλότερα επίπεδα. Ο χρυσός εξακολουθεί να εμφανίζει μια μεγάλη αδυναμία να παραμείνει σταθερά πάνω από τα $1.300.

Μακροοικονομικές ανακοινώσεις

Ημέρα δεικτών μεταποίησης PMI η σημερινή με το δείκτη μεταποίησης PMI σε Κίνα, Ευρωζώνη και Αμερική να αναμένεται να προκαλέσει σημαντικές διακυμάνσεις στις αγορές συναλλάγματος.


Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top