29 Μαΐ 2014
0 σχόλια

ForexReport.gr: Οι επενδυτές αναζητούν εναγωνίως ασφάλεια, αλλά οι μετοχές ανεβαίνουν

10:33 π.μ.
Μετά από ένα ακόμα ιστορικό υψηλό, οι μετοχές υποχώρησαν αλλά κατάφεραν να κλείσουν με περιορισμένες απώλειες.
 Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης υπήρξαν έντονες πιέσεις αλλά δεν ήταν διατηρήσιμες. Τα αμερικανικά ομόλογα σημείωσαν νέα άνοδο σε υψηλά δώδεκα μηνών, ενώ εισροές κεφαλαίων παρατηρήθηκαν και στο γεν.
Μακροοικονομικές εξελίξεις
Η συνεδρίαση της Τετάρτης δεν προσέφερε κάποια νέα στοιχεία σχετικά με την οικονομία της Αμερικής ή της Ευρωζώνης και οι επενδυτές κινήθηκαν περισσότερο με τα στοιχεία που ήταν ήδη γνωστά. Η αγορά ήταν δολαριακή, με το αμερικανικό νόμισμα να σημειώνει κέρδη έναντι των περισσοτέρων βασικών νομισμάτων.
Νομίσματα
Το δολάριο ήταν το νόμισμα που είχε την καλύτερη απόδοση σε σχέση με τα βασικά νομίσματα. Η ισοτιμία EUR/USD κινήθηκε κάτω από τα 1,3600 με τους επενδυτές να προεξοφλούν με μεγαλύτερη πλέον βεβαιότητα την ανάληψη δράσης από την ΕΚΤ. Ιδιαίτερα αδύναμη ήταν και η στερλίνα με τις πιέσεις να είναι έντονες τόσο έναντι του δολαρίου όσο και έναντι του γεν, με την ισοτιμία GBP/JPY να χάνει προσωρινά και τα 170,00 γεν. Το δολάριο Αυστραλίας δέχθηκε πιέσεις καθώς επηρεάζεται σημαντικά από τις μεταβολές του χρυσού.
 
 
Μετοχές – Δείκτες
Αν και ενδοσυνεδριακά υπήρξε μια προσπάθεια για νέα ιστορικά υψηλά, οι αγοραστές υποχώρησαν με αποτέλεσμα η Wall Street να κλείσει σε αρνητικό έδαφος. Αν και ο S&P 500 έδειξε να δέχεται πιέσεις, τελικά κατάφερε να κλείσει με οριακές απώλειες. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι βραχυπρόθεσμα υπάρχουν αρκετές πιθανότητες να δούμε μια κίνηση προς χαμηλότερα επίπεδα. Η μετοχή του Twitter ξεχώρισε καθώς κατέγραψε κέρδη 10,69%, ενώ όσον αφορά τους κλάδους, την καλύτερη απόδοση κατέγραψε ο κλάδος κοινής ωφέλειας.
Εμπορεύματα
Το πετρέλαιο δέχθηκε σημαντικές πιέσεις με αποτέλεσμα να πέσει κάτω και από τα $103,00. Το τελευταίο χρονικό διάστημα προειδοποιούσαμε για την κρίσιμη τεχνική εικόνα του πετρελαίου αλλά και για την έλλειψη κάποιου σοβαρού λόγου που θα δικαιολογούσε τη διατήρηση των τιμών σε επίπεδα πάνω από τα $103,00. Ο χρυσός συνεχίζει να δέχεται πιέσεις αν και σε μικρότερο βαθμό σε σχέση με τις απώλειες της Τρίτης. Νέα άνοδος για το φυσικό αέριο που πέρασε πάνω και από τα $4,60.
Μακροοικονομικές ανακοινώσεις
Η συνεδρίαση στην Ευρώπη αναμένεται να είναι υποτονική καθώς οι αγορές θα είναι κλειστές λόγω αργίας. Στην Αμερική, αναμένουμε την ανακοίνωση για το ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου, το οποίο αναμένεται να σημειώσει πτώση 0,6%. Επίσης αναμένουμε τις αρχικές αιτήσεις ανεργίας και τις εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών.


 Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top