2 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Υπ. Αγρoτικής Ανάπτυξης: Λύση στο ζήτημα των δανείων των κτηνοτρόφων - πτηνοτρόφων

5:15 μ.μ.
Την παράταση των δανείων που έχουν λάβει κτηνοτρόφοι - πτηνοτρόφοι με εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου αναμένεται να προωθήσει η κυβέρνηση, ενώ προσπάθεια γίνεται προκειμένου οι ίδιοι να ενταχθούν στο νέο τρόπο φορολόγησης για το πετρέλαιο.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο συνάντησης του αναπληρωτή υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Θεόφιλου Λεονταρίδη με εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ένωσης Οργανώσεων Πτηνοτρόφων Παραγωγών (ΠΕ.Ο.Π.Π.), οι οργανώσεις ενημέρωσαν για τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Ειδικότερα ο πρόεδρος της Πτηνοτροφικής, ζήτησε την παρέμβαση του αναπληρωτή υπουργού σε θέματα όπως:
  • Τη ρύθμιση χρεών των πτηνοτρόφων και ιδιαίτερα των δανείων που ελήφθησαν με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου,
  • Τη λήψη μέτρων αντιστάθμισης του υψηλού ενεργειακού κόστους στον κλάδο της πτηνοτροφίας,
  • Την τακτοποίηση εκκρεμοτήτων που έχουν προκύψει στα πλαίσια χορήγησης της κρατικής ενίσχυση ήσσονος σημασίας (de minimis).
Ο κ. Λεονταρίδης, μετά από επικοινωνία με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, δήλωσε ότι: «βούληση της Κυβέρνησης είναι – και αυτό θα αποφασισθεί άμεσα – να προχωρήσει το συντομότερο την απόφαση για παράταση καταβολής των δόσεων των κτηνοτροφικών – πτηνοτροφικών δανείων με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου».
Επίσης, τόνισε ότι: «καταβάλλεται προσπάθεια ένταξης των πτηνοτρόφων στο νέο τρόπο φορολόγησης για το πετρέλαιο» και πρόσθεσε ότι θα εξετάσει το αίτημα καταβολής της ενίσχυσης ήσσονος σημασίας στους πτηνοτρόφους που δεν την έλαβαν μέχρι σήμερα.




Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top