12 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Στηρίζει Siemens για Alstom το Βερολίνο

6:12 μ.μ.
Τη στήριξή του σε μία πιθανή στρατηγική συμμαχία ανάμεσα στην Alstom και τη Siemens, η οποία θα απέκρουε την προσπάθεια της αμερικανικής General Εlectric να αποκτήσει τις ενεργειακές δραστηριότητες της γαλλικής εταιρείας, εξέφρασε το Βερολίνο.
Ωστόσο, η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ έσπευσε να διευκρινίσει ότι την όποια απόφαση θα λάβουν οι διοικήσεις και οι μέτοχοι των εταιρειών. Αυτό το αναγνωρίζει και η γαλλική κυβέρνηση, παρ’ όλο που έχει χαρακτηρίσει «ανεπαρκή» την προσφορά της GE, αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα προτιμούσε μία γαλλο-γερμανική συμμαχία, η οποία θα δημιουργούσε δύο ευρωπαϊκές «πρωταθλήτριες» στην κατασκευή αμαξοστοιχιών και γεννητριών ηλεκτρικού ρεύματος.
Η κ. Μέρκελ ερωτήθη σχετικά με την υπόθεση μετά τη συνάντησή της με το Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ. «Αυτές είναι επιχειρηματικές αποφάσεις και εμείς, τουλάχιστον από τη γερμανική πλευρά, δεν θα εμπλακούμε σε αυτές» δήλωσε η καγκελάριος, συμπληρώνοντας: «Το συζητήσαμε, όμως, το θέμα. Εάν οι επιχειρηματικές αποφάσεις οδηγήσουν σε σημείο, που θα μπορούσε κανείς να πει ότι είναι προς το συμφέρον των δύο εταιρειών, τότε η Γερμανία θα το στηρίξει».
Ο κ. Ολάντ συμφώνησε ότι η όποια εξαγορά είναι πάνω απ’ όλα επιχειρηματική απόφαση, ενώ και οι δύο ηγέτες επεσήμαναν ότι περιμένουν από τη Siemens να καταθέσει επισήμως προσφορά.
Υπενθυμίζεται ότι η Alstom ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το διοικητικό της συμβούλιο είναι ικανοποιημένο από την προσφορά της GE, αλλά θα κρατήσει ανοιχτή την πόρτα στη Siemens, εφόσον η γερμανική εταιρεία καταθέσει τις προτάσεις της έως τα τέλη του μήνα.





Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top