5 Ιουν 2014
0 σχόλια

Αναβάλλεται η δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ για την Ελλάδα

11:10 π.μ.
Σε θρίλερ εξελίσσεται η δημοσιοποίηση της έκθεσης του ΔΝΤ για την πορεία της ελληνικής οικονομίας καθώς το βράδυ της Τετάρτης έγινε γνωστό πως δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα το απόγευμα της Πέμπτης (ώρα Ουάσινγκτον και μία π.μ. ώρα Αθήνας), όπως ήταν προγραμματισμένο, αλλά σε άγνωστο χρόνο.
Σύμφωνε με δημοσίευμα του Έθνους η απόφαση έχει παρθεί από υψηλά ιστάμενο αξιωματούχο.Η έκθεση αφορά την 5η αξιολόγηση του προγράμματος και συζητήθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου, το οποίο αποφάσισε να προχωρήσει στην εκταμίευση της δόσης ύψους 3,4 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ενώ η αναβολή φαίνεται να έχει σχέση με τον επικείμενο ανασχηματισμό καθώς οι ξένοι φέρονται να μην επιθυμούν αλλαγές στο υπουργείο Οικονομικών.
 
 
Η ανταπόκριση αναφέρει πως ο κ. Τόμσεν αναμένεται να ξεκινήσει την επόμενη επιθεώρηση στο τέλος Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου, ανάλογα με το πρόγραμμα των ελλήνων υπουργών.

Όμως, σχεδιάζει εκτός απροόπτου να επισκεφθεί την Αθήνα και στις αρχές Ιουλίου μαζί με τα μέλη της τεχνικής επιτροπής. Ο επικεφαλής της Αποστολής θα παραμείνει στην ελληνική πρωτεύουσα μόνο μερικές μέρες.

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς επιθυμεί να μην επιστρέψουν ξανά οι επικεφαλής της τρόικας και το μήνυμα που στέλλει στο εξωτερικό και ειδικά στους δανειστές είναι ότι "μπορούμε και μόνοι μας".

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η Αθήνα κατάφερε να συμπεριληφθεί στην έκθεση ότι "δεν προβλέπονται μέτρα για το 2014", ενώ για το 2015-16 ο κ. Τόμσεν σημειώνει πως θα εξαρτηθούν (τα μέτρα) από την έκτη επιθεώρηση.
 
Σε κάθε περίπτωση απαντήσεις επί του θέματος αναμένεται να δώσει σήμερα ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ Τζέρι Ράις, κατά την καθιερωμένη συνέντευξή Τύπου του Ταμείου. 
 
 

Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top