2 Ιουν 2014
0 σχόλια

Δεν έρχονται μόνο οι χαμηλού κόστους αεροπορικές εταιρείες στην Ελλάδα

10:47 π.μ.
Πρώτη στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών του Μαΐου βρίσκεται η χώρα μας, μεταξύ των χωρών της Μεσογείου, διατηρώντας υψηλότερα ποσοστό από την Πορτογαλία, την Ιταλία και την Ισπανία. Οι προσφερόμενες θέσεις για την Ελλάδα έχουν ενισχυθεί σημαντικά καταγράφοντας αύξηση 10%.
Την ίδια στιγμή η έντονη- ισχυρότερη από ποτέ- παρουσία των χαμηλού κόστους αεροπορικών εταιρειών αποτελεί την φετινή έκπληξη. Μέχρι φέτος κάνοντας συνεχή κριτική για τα υψηλά τέλη χρήσης του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΔΑΑ), απέφευγαν την Αθήνα. Το 2014, ωστόσο, οι χαμηλού κόστους εταιρείες ενισχύουν κατά 42% τις πτήσεις τους από την Αθήνα αποτελώντας πλέον το 29,3% των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα.
aerodrom300514
Το ισχυρό τουριστικό κύμα, ωστόσο, φαίνεται ότι προσελκύει και πάλι τους παραδοσιακούς αερομεταφορείς στην χώρα μας.

Κίνηση από και προς τον Αραβικό Κόλπο

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο επικεφαλής της Emirates έχει χαρακτηρίσει το δρομολόγιο Αθήνα- Ντουμπάι, ως το πιο κερδοφόρο δρομολόγιο της Ευρώπης, γεγονός που εξηγεί και τη φετινή εκτόξευση των συνδέσεων της χώρας με τον Αραβικό Κόλπο.
aerodro300514
Η Emirates θα διπλασιάσει, έστω και προσωρινά, τις καθημερινές πτήσεις της στο δρομολόγιο Αθήνα- Ντουμπάι μεταξύ Αυγούστου και τέλους Οκτωβρίου (25/10), με στόχο την εξυπηρέτηση της αυξανόμενης ζήτησης την συγκεκριμένη περίοδο.

Το δεύτερο, μάλιστα, αεροσκάφος που δρομολογεί η εταιρεία θα διαθέτει αυξημένη χωρητικότητα κατά 76%. Ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι το γεγονός ότι στην ίδια πτήση η εταιρεία αυξάνει κατά 74% την χωρητικότητα του εμπορευματικού φορτίου, αποδεικνύοντας ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση και σε επίπεδο διακίνησης φορτίων.
aerodr300514
Ένα μήνα νωρίτερα, από τις 2 Ιουλίου, η Etihad Airways εισάγει τρεις νέες πτήσεις αυξάνοντας τις εβδομαδιαίες συνδέσεις μεταξύ Αθήνας και Άμπου Ντάμπι σε 10. Σημειώνεται ότι η εταιρεία ήδη διατηρεί τέσσερις πτήσεις κοινού κωδικού με την Aegean Airlines.

Αυξημένη ζήτηση από και προς Λονδίνο και Τουρκία

Τέσσερις εβδομαδιαίες πτήσεις εκτελεί φέτος το καλοκαίρι και η British Airways μεταξύ Θεσσαλονίκης και Λονδίνου (Γκάτγουικ), ενώ εγκαινίασε στις αρχές του μήνα απευθείας πτήσεις μεταξύ Λονδίνου (Χίθροου), Μυκόνου και Σαντορίνης. Η εταιρεία πλέον εκτελεί πτήσεις σε τέσσερις πόλεις της Ελλάδας με 30 εβδομαδιαία δρομολόγια.
aerod300514
Θερμή σχέση φαίνεται ότι αναπτύσσεται μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, σε πολιτικό αεροπορικό τουλάχιστον επίπεδο καθώς η φετινή θερινή περίοδος φιλοξενεί συνολικά 150 πτήσεις την εβδομάδα εκ των οποίων οι 132 εκτελούνται από τους βασικούς παίκτες των δύο χωρών: την Aegean Airlines και την Turkish Airlines.
aero300514
Η τρίτη εταιρεία που συνδέει τις δύο χώρες, είναι η χαμηλού κόστους Pegasus, που διατηρεί μερίδιο της συγκεκριμένης αγοράς στο 16,7%. Τους δύο πρώτους μήνες του έτους οι δύο εταιρείες, Aegean Airlines και Turkish Airlines, μετέφεραν 17.000 περισσότερους επιβάτες (27,75%) μεταξύ των δύο χωρών σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2013. Η αύξηση της κίνησης στην εν λόγω γραμμή (Αθήνα - Κωνσταντινούπολη) το 2013 άγγιξε το 24,6%, με την προοπτική για την φετινή χρονιά να είναι ακόμη πιο δυναμική.

Χαρά Αυγερινού




Πηγή:www.reporter.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top