12 Ιουν 2014
0 σχόλια

Παρά την ηχηρή απουσία του ΤΑΙΠΕΔ και της κυβέρνησης, ρεκόρ επαφών ξένων με εισηγμένες και τράπεζες στη Νέα Υόρκη

10:20 π.μ.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την πρώτη μέρα έντονο ήταν το ενδιαφέρον των ξένων για τις τράπεζες, με τα περισσότερα ραντεβού να πραγματοποιεί η αποστολή της Alpha Bank.
Με την ηχηρή απουσία του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και της κυβέρνησης σε μία από τις μεγαλύτερες διεθνείς εκδηλώσεις για την προβολή της Ελληνικής οικονομίας και τις ευκαιρίες επενδύσεων που παρουσιάζονται, ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται σήμερα το 3ο forum που διοργανώνουν το Ελληνο/αμερικανικό επιμελητήριο και το Χρηματιστήριο της Αθήνας.

Η δικαιολογία του ΤΑΙΠΕΔ ήταν η ξαφνική αδιαθεσία του διευθύνοντος συμβούλου κ. Ι. Εμίρη που την τελευταία στιγμή έστειλε επιστολή ότι δεν μπορεί να συμμετάσχει στο roadshow με την αγορά να διερωτάται γιατί τη στιγμή που η χώρα «καίγεται» για επενδύσεις και φρέσκο χρήμα η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ δεν έστειλε ως εκπρόσωπο έστω ένα… κλητήρα. Η δικαιολογία της κυβέρνησης, καθώς υπήρχε πρόσκληση για τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών κ. Χρ. Σταικούρα ήταν ο… ανασχηματισμός και η ενημέρωση του νέου υπουργού κ. Γ. Χαρδούβελη. Oύτε σ΄αυτή την περίπτωση, αναφέρουν παράγοντες της αγοράς βρέθηκε ένας γενικός γραμματέας…

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την πρώτη μέρα έντονο ήταν το ενδιαφέρον των ξένων για τις τράπεζες, με τα περισσότερα ραντεβού να πραγματοποιεί η αποστολή της Alpha Bank. Οι συναντήσεις των θεσμικών με τους ξένους ξεπέρασαν τις… 600, κάτι που αποτελεί ρεκόρ, ενδεικτικό του ενδιαφέροντος για την άντληση πληροφοριών αναφορικά με τις Ελληνικές επιχειρήσεις και την οικονομία.   

Οι πρόεδροι και διευθύνοντες σύμβουλοι των 24 εισηγμένων, οι οποίοι βρίσκονται στην αμερικανική πόλη παρουσιάζουν από χθες τις προοπτικές των επιχειρήσεών τους.

Ειδικότερα, οι εισηγμένες που παρουσιάζονται είναι οι εξής: Eurobank, Εθνική τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Attica Bank, Αegean Airlines, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελλάκτωρ, Eurobank Properties, Μυτιληναίος, Folli Follie, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή, Γρ. Σαράντης, ΕΧΑΕ, Ελληνικά Πετρέλαια, Ιντραλότ, Lamda Development, MIG, MLS πληροφορική, ΟΠΑΠ, Πλαίσιο Computer, Πλαστικά Θράκης, Τιτάν. Χωρίς να έχει επισημοποιηθεί ο αριθμός των ξένων funds που θα παρευρεθούν στο forum εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 100 με υπό διαχείριση κεφάλαια 3,5 τρισ. δολαρίων. Τα κορυφαία επενδυτικά «σπίτια» και σχεδόν όλα τα γνωστά funds αναδυόμενων και όχι μόνο αγορών θα δώσουν το «παρών» στο 3ο Forum της ΕΧΑΕ στη Νέα Υόρκη.
ag110614
Ορισμένα εξ αυτών είναι: Templeton, Morgan Stanley, Lazard, Baupost, Dupont, Federal Reserve Bank of New York, Highfields Capital, Ziff Brothers Investments, Columbia Wanger AM, Contrarian Capital Management, Discerene Value Advisors, Fintech Advisors, που έχουν προγραμματίσει συναντήσεις με τους εκπροσώπους των ελληνικών εταιρειών.

Σημειώνεται ότι πάνω από 100-150 ξένοι fund managers θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τους Ελληνες εκπροσώπους δημοσίου (;) και ιδιωτικού τομέα. Πάντως, οι ξένοι περίμεναν να παρουσιαστούν οι βασικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και του ΤΑΙΠΕΔ για την επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων, ενώ θα τονιστεί και η ραγδαία βελτίωση του κλίματος…








Πηγή:www.reporter.gr


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top