3 Ιουν 2014
0 σχόλια

Μειώνει τις εξαγωγές προς Ευρώπη - Τουρκία η Gazprom

12:18 μ.μ.
Μειωμένες εξαγωγές φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και την Τουρκία, σε σχέση με το 2013, αναμένει φέτος η Gazprom.
Ο κρατικός ενεργειακός κολοσσός της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να εξαγάγει 158,4 δισ. κυβικά μέτρα (bcm) φυσικού αερίου σε Ευρώπη και Τουρκία το 2014, έναντι εξαγωγών 161,5 bcm προς τους ίδιους προορισμούς το 2013.
Η Gazprom, η οποία καλύπτει περίπου το ένα τρίτο των αναγκών της Ευρώπης σε φυσικό αέριο, αναφέρει ακόμη στην ανακοίνωσή της ότι η μέση τιμή φυσικού αερίου που χρέωνε πέρυσι στους πελάτες της στην Ευρώπη και την Τουρκία ανερχόταν σε 387 δολάρια ανά 1.000 κυβικά μέτρα.
Ο εκπρόσωπος της εταιρείας Σεργκέι Κουπριγιάνοφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η Gazprom θα συνεχίσει σήμερα τις συνομιλίες με την Ουκρανία, κύρια χώρα διέλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, για τη διευθέτηση του ουκρανικού χρέους προς τη Μόσχα.
«Οι συνομιλίες διήρκεσαν πολύ χθες... υπάρχει μία κατανόηση για το πώς θα προχωρήσουμε μπροστά - είναι πολύ σημαντικό», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι τώρα η Ουκρανία πρέπει να αποπληρώσει χρέη ύψους 1,45 δισ. δολαρίων για παραδόσεις φυσικού αερίου τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2013.




Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top