3 Ιουν 2014
0 σχόλια

Handelsblatt: Ζητούνται χρήματα για ανάπτυξη

5:45 μ.μ.
Πολυσέλιδο αφιέρωμα για το επικείμενο τέλος της «εγκράτειας» στην Ε.Ε. φιλοξενεί στο σημερινό της φύλλο η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt του Ντίσελντορφ.
«Για τις κυβερνήσεις στο Παρίσι, στην Αθήνα, στη Ρώμη και στη Μαδρίτη είναι σαφές ποιος φέρει την ευθύνη για το ότι η Ευρώπη 6 χρόνια μετά από το ξέσπασμα της κρίσης δεν έχει βρει τον σωστό βηματισμό της», γράφει σε πρωτοσέλιδο άρθρο της η γερμανική εφημερίδα.
Όπως λέει, πρόκειται για τη σιδηρά πολιτική λιτότητας που επέβαλε κυρίως η Γερμανία στην Ευρώπη. «Με δυνατές εκφράσεις ζητούν τώρα στροφή στην οικονομική πολιτική. Κατά τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι η Ευρώπη χρειάζεται νέα πρότυπα, κατά τον Γάλλο πρόεδρο Ολάντ αναπροσανατολισμό προς την ανάπτυξη, την απασχόληση και τις επενδύσεις. Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι σχεδιάζει ένα πακέτο πολλών δισ. ευρώ για την επανεκκίνηση της οικονομίας και ο Έλληνας πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχεδιάζει από την πλευρά του φοροελαφρύνσεις.»

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, το μήνυμα είναι σαφές: «Οι αυστηροί δημοσιονομικοί κανόνες θα πρέπει να χαλαρώσουν και να αποδεσμευτούν πόροι για νέα μέτρα ανάπτυξης».
Η εφημερίδα αφιερώνει, μάλιστα, ξεχωριστά άρθρα για κάθε μια από τις τέσσερις χώρες με το «αποτύπωμα» των εκλογών.
«Ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να συνεχίσει όπως μέχρι σήμερα»
Για την Ελλάδα ο ανταποκριτής της Handelsblatt επισημαίνει την εκλογική άνοδο των ακραίων κομμάτων. «Ο Αντώνης Σαμαράς δεν μπορεί να συνεχίσει όπως μέχρι σήμερα», γράφει. «Το εκλογικό αποτέλεσμα ήταν μια προειδοποίηση. Ο Αλέξης Τσίπρας βγήκε νικητής των εκλογών, όχι επειδή το κόμμα του αύξησε την εκλογική του δύναμη, αλλά επειδή η ΝΔ έχασε 7% των ψηφοφόρων της».
Μετά τον εκλογικό κόλαφο ο Έλληνας πρωθυπουργός θέλει να χαλαρώσει την δημοσιονομική του πολιτική και θα προχωρήσει σε φοροελαφρύνσεις… που θα του επιτρέψουν να αυξήσει τις πιθανότητες επανεκλογής στις προγραμματισμένες για το 2016 βουλευτικές εκλογές» συνεχίζει η γερμανική εφημερίδα… «Για όλα αυτά όμως θα πρέπει να συνεργαστεί και η τρόικα, που αναμένεται στην Αθήνα τον Ιούλιο… από την πλευρά του ο Σαμαράς θα πρέπει να εξηγήσει με πιο τρόπο θα χρηματοδοτήσει την μείωση των φόρων», σημειώνει η εφημερίδα.




Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top