11 Ιουν 2014
0 σχόλια

Περιφρονεί τους ξένους επενδυτές το ΤΑΙΠΕΔ και δεν πάει στο ετήσιο roadshow για την Ελλάδα στη Νέα Υόρκη

11:01 π.μ.
Αυτό, όταν δίνουν το παρών οι ίδιοι οι τραπεζίτες, αλλά και οι Έλληνες επιχειρηματίες...
"Αυτογκόλ" στην προσπάθεια ανάκαμψης της Ελληνικής οικονομίας. Με το ενδιαφέρον των ξένων για την Ελλάδα δεδομένο και τα ακίνητα του Δημοσίου να βρίσκονται πρώτα στη λίστα του ΤΑΙΠΕΔ προς εκμετάλλευση, η διοίκηση του Ταμείου αγνοεί τους ξένους επενδυτές και δεν εμφανίζεται καν στο ετήσιο roadshow για την Ελληνική οικονομία που διοργανώνεται σήμερα και αύριο στη Νέα Υόρκη, προκαλώντας ποικίλα σχόλια εκ μέρους των διοργανωτών, αλλά και των παρισταμένων Ελλήνων επιχειρηματιών, τραπεζιτών και fund managers!
 
Σημειωτέον, ότι οι τράπεζες έχουν εκπροσώπηση στο ανώτατο διοικητικό επίπεδο, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες από την Εθνική συμμετέχει ο πρόεδρός της κ. Γ. Ζανιάς και ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος κ. Π. Χριστοδούλου (ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, τελεί υπό αποχώρηση με προτάσεις από το Third Point, τον ΟΠΑΠ και τον κ. Μελισσανίδη) και από την Eurobank ο ίδιος ο κ. Χρ. Μεγάλου.
 
Και όχι μόνο αυτό, αλλά οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το ΤΑΙΠΕΔ είχε τη μερίδα του λέοντος στα προκαθορισμένα ραντεβού με τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους για τα ακίνητα του Δημοσίου που πρόκειται να βγάλει στο σφυρί. Σε κάθε περίπτωση πάντως, έντονο  είναι το ενδιαφέρον για μεγάλες Ελληνικές εταιρείες που επενδύουν στο real estate, όπως η Lamda Development, που ανέλαβε το project του Ελληνικού, αλλά και η Eurobank Properties, στην οποία πλέον έχει εγκαίρως χτίσει μεγάλη θέση το Fairfax.
 
Συγκεκριμένα, το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνουν για 3η συνεχή χρονιά το Greek Investment Forum in New York.
 
Το Forum αυτό αποτελεί μία πρωτοβουλία των παραπάνω φορέων οι οποίοι έχουν ενώσει τα τελευταία χρόνια τις δυνάμεις τους, προκειμένου να προβάλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις ΗΠΑ τις επιχειρηματικές και επενδυτικές ευκαιρίες της χώρας μας.
 
Κάθε χρόνο στο Forum παρουσιάζονται οι σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην Ελλάδα, τα οικονομικά στοιχεία αλλά και συγκεκριμένα projects που ενδιαφέρουν τους πάνω από 150 Αμερικανούς επενδυτές και εκπροσώπους funds που παρακολουθούν  το Forum και τις one-on-one συναντήσεις με ελληνικές επιχειρήσεις. Στο σημείο αυτό πρέπει να σημειωθεί ότι το 2013 το ενδιαφέρον τόσο από ελληνικής όσο και αμερικανικής επιχειρηματικής πλευράς ήταν ιδιαίτερα αυξημένο, έναντι του 2012 -όπως φαίνεται και στον παρακάτω πίνακα.
ago100614 
Οι εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς αναφέρουν ότι φέτος τα ραντεβού φαίνεται να είναι περισσότερα (γύρω στα 500) καθώς για πρώτη φορά, εδώ και τέσσερα χρόνια  θα είναι και οι τράπεζες μαζί που συγκεντρώνουν πολύ ενδιαφέρον. 
 
Οι εισηγμένες που πρόκειται να συμμετάσχουν είναι οι εξής: AEGEAN AIRLINES, ALPHA BANK, ATTICA BANK, Σωληνουργεία Κορίνθου, Ελλάκτωρ, EUROBANK, EUROBANK PROPERTIES, FOLLI FOLLIE GROUP, ΓΕΚ/Τέρνα, Σαράντης, ΕΧΑΕ, ΕΛΠΕ, INTRALOT, LAMDA DEVELOPMENT, MARFIN INVESTMENT GROUP METKA, MOTOR OIL, Mυτιληναίος, Εθνική Τράπεζα, ΟΠΑΠ, Πειραιώς, Πλαίσιο, Τέρνα Ενεργειακή, Πλαίσιο (για πρώτη φορά), Πλαστικά Θράκης και Τιτάν.




Πηγή:www.reporter.gr





0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top