13 Οκτ 2014
0 σχόλια

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη να βγει από το πρόγραμμα

6:06 μ.μ.
Η Ελλάδα δεν είναι ακόμη έτοιμη να βγει από το πρόγραμμα βοήθειας, δήλωσε τη Δευτέρα ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
Ερωτηθείς για τις αποκλίσεις στους προϋπολογισμούς της Γαλλίας και της Ιταλίας για το 2015 και την ευελιξία που μπορεί να επιδείξει η ΕΕ.«Οι αριθμοί που προέρχονται από το Παρίσι δεν είναι ελπιδοφόροι, αλλά ας αφήσουμε την τελική αξιολόγηση στην Επιτροπή» τόνισε ο ολλανδός υπουργός Οικονομικών.
Ο ίδιος είπε πως η ευελιξία που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης θα χρησιμοποιηθεί όπου απαιτείται, ωστόσο ανέφερε πως θα πρέπει να βρεθεί λύση για τους προϋπολογισμούς Γαλλίας και της Ιταλίας εντός του πλαισίου των κανόνων της ΕΕ όχι εκτός αυτών.
«Η Ιταλία είναι σε μια διαφορετική κατάσταση, διότι βρίσκεται στο προληπτικό σκέλος του Συμφώνου και όχι στο διορθωτικό όπως η Γαλλία» είπε ο Ντάισελμπλουμ.
Στην επιβεβαίωση ότι στην συνεδρίαση του Eurogroup θα εξετασθεί ο σχεδιασμός της Ελλάδας για έξοδο από το πρόγραμμα στήριξης προχώρησε σήμερα, Δευτέρα, ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου Πιέρ Γκραμένια.
Προσερχόμενος πριν από λίγο στην συνεδρίαση του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο Γκραμένια ερωτήθηκε ποια είναι η άποψη του για το γεγονός ότι η Ελλάδα θέλει να εξέλθει από το πρόγραμμα στήριξης.
«Θα αναμένω τη συζήτηση μέσα (Eurogroup) πριν απαντήσω σε αυτό» ήταν η απάντηση του υπουργού Οικονομικών του Λουξεμβούργου.
Ο ίδιος ερωτηθείς για τις περιπτώσεις της Γαλλίας και της Ιταλίας είπε πως πρέπει να διαφυλαχθεί η αξιοπιστία του ευρωπαϊκού συμφώνου σταθερότητας, ενώ αναφερόμενος στις διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις ανέφερε πως είναι αναπόφευκτες.

Πηγή: newsbomb

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top