6 Οκτ 2014
0 σχόλια

Standard & Poor΄s: Η Ελλάδα δεν είναι έτοιμη να βγει μόνη της στις αγορές

10:40 π.μ.
Τη στιγμή που η Ελλάδα, σε όλους τους τόνους, δια στόματος Αντώνη Σαμαρά διακηρύττει πως πολύ σύντομα θα βγει από το πρόγραμμα διάσωσης και θα αναζητήσει χρηματοδότηση από τις αγορές, παράγοντες διεθνών οίκων αναφέρουν τα αντίθετα ή, τουλάχιστον, διατηρούν επιφυλάξεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι δηλώσεις της Μαρί-Φρανς Ρεϊνό, αναπληρώτρια διευθύντρια του οίκου αξιολόγησης Standard & Poor's., η οποία μιλώντας στην Realnews αναφέρει πως η αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΔΝΤ δεν μπορεί να συμβεί μέχρι και το 2016.
Σημειώνει, δε, πως τα επόμενα δύο χρόνια η Ελλάδα δεν θα μπορεί να προστρέξει στις αγορές, μόνη της, για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες της. Τη στιγμή μάλιστα που οι ανάγκες αυτές, τους επόμενους 15 μήνες, θα αγγίξουν το ποσό των 43 δισ. ευρώ. Το πλαίσιο, ως εκ τούτου, είναι τόσο δεσμευτικό που καθιστά αδύνατη η έξοδο της Ελλάδας από τη δανειακή σύμβαση μέχρι την ολοκλήρωσή του.
Η Ρεϊνό σημειώνει πως η χώρα μας έχει κάνει εντυπωσιακά βήματα στη δημοσιονομική προσαρμογή με τη μείωση δαπανών και μισθών στον Δημόσιο τομέα, ενώ σημείωσε πως το επόμενο διάστημα η κυβέρνηση θα επικεντρωθεί σε μεταρρυθμίσεις που έχουν να κάνουν με το επιχειρηματικό περιβάλλον και την ανάπτυξη της αγοράς.

Πηγή: newsbomb

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top