8 Ιαν 2015
0 σχόλια

Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ τσεκάρουν για τελευταία φορά τις λίστες

12:47 μ.μ.

Πιο δύσκολη υπόθεση απ’ ό,τι τελικά αναμενόταν αποδεικνύεται τόσο για τη Ν.Δ. όσο και για τον ΣΥΡΙΖΑ η κατάρτιση της λίστας των υποψηφίων για τις επικείμενες εκλογές.  
Μεταξύ των δύο πρώην κυβερνητικών εταίρων, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ από χθες επικρατεί «εμφυλιοπολεμική» ατμόσφαιρα με αφορμή την υποψηφιότητα της Άντζελας Γκερέκου στην Κέρκυρα.
Η υφυπουργός Πολιτισμού, η οποία, ανακοίνωσε τη συμμετοχή της στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στην Κέρκυρα, ήταν σύμφωνα με πληροφορίες πρόταση τόσο του Πρωθυπυοργού όσο και του Ν. Δένδια, ενώ και στη Ν.Δ., μέχρι αργά χθες το βράδυ, δεν αρνούνταν ότι τους ενδιαφέρει όχι μόνο η έδρα στον νόμο αλλά και η καλή εκλογική επίδοση με δεδομένη την ήττα από τον ΣΥΡΙΖΑ στις δημοτικές εκλογές.
Στη Συγγρού με την ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων αναμένεται να περάσουν στο επόμενο στάδιο της προεκλογικής τους καμπάνιας, με τον Πρωθυπουργό να ανακοινώνει το Σάββατο το πλήρες πρόγραμμά του κόμματος για την οικονομία με κομβικές δεσμεύσεις ότι δεν θα υπάρξει μείωση συντάξεων και αντίθετα θα υπάρξει μείωση των φορολογικών συντελεστών.
«Κλειστές πόρτες» για τους ανεξάρτητους στον ΣΥΡΙΖΑ
Στην Κουμουνδούρου η Πολιτική Γραμματεία στη σημερινή της συνεδρίαση αναμένεται να οριστικοποιήσει τις λίστες των υποψηφίων του κόμματος. Χαρακτηριστικό των προβλημάτων που παρατηρούνται είναι ότι από τους έξι ανεξάρτητους βουλευτές που φέρονταν πολύ κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια των τριών ψηφοφοριών για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, ίσως υποψήφιοι με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μόνο δύο, η Θ. Τζάκρη στην Πέλλα και ο Οδυσσέας Βουδούρης  στη Β΄ Αθήνας. Ανοιχτή παραμένει η υποψηφιότητα του Θ. Παραστατίδη στο Κιλκίς, ενώ η Ραχήλ Μακρή ίσως είναι υποψήφια με τον ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ο Μ. Μπόλαρης με το ΚΙ.ΔΗ.ΣΟ του Γ. Παπανδρέου.
Εκτός των ψηφοδελτίων του ΣΥΡΙΖΑ, πλην συγκλονιστικού απροόπτου, φαίνεται να είναι και η Χρυσ. Γιαταγάνα αφού το «όχι» των νομαρχιακών επιτροπών στις περιφέρειές τους, αλλά και το «διάβημα» του Πάνου Καμμένου προς την Κουμουνδούρου προκειμένου να μην ενταχθούν στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ οι δύο πρώην βουλευτίνες των ΑΝΕΛ, δεν κατέστη δυνατόν να ξεπεραστούν.
Ενδεικτικό των αντιδράσεων των τοπικών οργανώσεων είναι και το γεγονός ότι -σύμφωνα με την κ. Μακρή- της προτάθηκε να κατέβει υποψήφια στην μονοεδρική των Γρεβενών και όχι στην Κοζάνη όπου εξελέγη με τους ΑΝΕΛ.



Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top