8 Ιαν 2015
0 σχόλια

Παραδόθηκε ένας από τους ύποπτους για την επίθεση στην Charlie Hebdo

12:45 μ.μ.

Παραδόθηκε στις αστυνομικές αρχές ο νεότερος εκ των τριών υπόπτων για την επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo, όπως δήλωσε αξιωματούχος του γραφείου της εισαγγελίας του Παρισιού.
Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό των άλλων δύο ανδρών, οι οποίοι φέρεται πως είναι αδέλφια και διέφυγαν με αυτοκίνητο μετά την επίθεση. Οι αρχές έδωσαν στη δημοσιότητα μάλιστα φωτογραφίες των δύο αδελφών, απευθύνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει ο,τιδήποτε να επικοινωνήσει με την αστυνομία, ενώ προειδοποίησαν ότι οι καταζητούμενοι είναι «οπλισμένοι και επικίνδυνοι».

Αξιωματούχος της εισαγγελίας δήλωσε ότι ο νεότερος εκ των τριών ενόπλων παραδόθηκε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής Σαρλβίλ-Μεζιέρ, η οποία βρίσκεται περίπου 230 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Παρισιού.
Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, το τηλεοπτικό δίκτυο BFM TV μετέδωσε ότι ο νεαρός αποφάσισε να παραδοθεί αφότου είδε ότι είχε αναρτηθεί το όνομά του στα μέσα ενημέρωσης. Είχε προηγηθεί η δημοσιοποίηση εγγράφου της αστυνομίας, στο οποίο, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters κατονομάζονταν οι τρεις ένοπλοι ως οι: Σαΐντ Κουατσί γεννηθείς το 1980, Σαρίφ Κουατσί γεννηθείς το 1982 και Χαμίντ Μουράντ γεννηθείς το 1996. Αστυνομική πηγή αποκάλυψε ότι ένα από τα αδέλφια είχε καταδικαστεί στο παρελθόν για τρομοκρατία. Στον Σερίφ Κουατσί είχαν απαγγελθεί συγκεκριμένα κατηγορίες για ανάμειξη σε τρομοκρατική οργάνωση το 2005, λίγο πριν ο ίδιος αναχωρήσει για το Ιράκ με σκοπό να ενταχθεί σε ομάδα ισλαμιστών μαχητών. Σύμφωνα με γαλλικά ΜΜΕ ο Σερίφ Κουατσί καταδικάστηκε το 2008 σε 18 μήνες φυλάκιση.
Υπό κράτηση επτά άτομα
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe1, επτά άτομα κρατούνται στο πλαίσιο της έρευνας για την επίθεση. Δικαστική πηγή είχε δηλώσει νωρίτερα ότι επτά άτομα, άνδρες και γυναίκες, που ανήκουν στο περιβάλλον των δύο καταζητούμενων αδελφών, έχουν συλληφθεί.
Ο πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς δήλωσε από την πλευρά του στο ραδιοφωνικό δίκτυο RTL ότι οι δράστες της επίθεσης «τελούσαν χωρίς αμφιβολία υπό παρακολούθηση» από τις αστυνομικές και δικαστικές υπηρεσίες, επισημαίνοντας τις δυσκολίες που προκαλεί στην αστυνομία «ο μεγάλος αριθμός των ατόμων που συνιστούν εν δυνάμει κίνδυνο».
Εθνικό πένθος

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη χθεσινή επίθεση στο κτήριο όπου στεγάζονται τα γραφεία της εφημερίδας σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι και άλλοι 12 τραυματίστηκαν. Η επίθεση στην Charlie Hebdo αποτελεί την πιο αιματηρή επίθεση σε γαλλικό έδαφος εδώ και δεκαετίες.
H σημερινή μέρα έχει κηρυχθει ημέρα εθνικού πένθους στη Γαλλία. Οι σημαίες στα δημόσια κτήρια θα κυματίζουν μεσίστιες, ενώ η χώρα έχει τεθεί σε κατάσταση υψίστου συναγερμού.





Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top