18 Φεβ 2015
0 σχόλια

Φλαμπουράρης: Δεν θα κάνουμε πίσω! - Ζητάμε 6μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης - Ποιόν ρώτησε και παρενέβη ο Σόιμπλε;

11:05 π.μ.
- Η Ελλάδα θα επιμείνει και αν δεν γίνει έκτακτο Γιούρογκρουπ θα ζητήσουμε έκτακτη Σύνοδο Κορυφής, είπε ο κ. Φλαμπουράρης
- Το δεξί χέρι του πρωθυπουργού εξαπέλυσε επίθεση στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος απέρριψε από χθες το αίτημα της Ελλάδας για εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης
- «Τι έχουμε γερμανική ένωση ή ευρωπαϊκή ένωση; Αυτό δεν είναι πρόταση αλλά απειλή που εξευτελίζει και εμάς και τους υπόλοιπους ευρωπαίους», είπε



Αποφασισμένη να ζητήσει εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης είναι η κυβέρνηση όπως διεμήνυσε ο υπουργός Επικρατείας και αρμόδιος για τον συντονισμό του κυβενρητικού έργου, Αλέκος Φλαμπουράρης. 

Μιλώντας στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1 ο κ. Φλαμπουράρης, είπε ότι μέσα στο εξάμηνο θα μπορέσουμε να τακτοποιήσουμε κάποιες εκκρεμότητες που υπάρχουν. «Παράταση του Μνημονίου δεν ζητάμε γιατί η ψήφος του ελληνικού λαού έχει καταργήσει το Μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι είναι υποχρεωμένη η ΕΕ και το Eurogroup να το αποδεχθεί. «Η Ελλάδα ζητάει 6μηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, να πάρουμε τα χρήματα για να μπορούμε να ανασάνουμε», είπε.

Στο ερώτημα αν θα είναι όλο το πακέτο των χρημάτων ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι όποια λύση βρεθεί πρέπει να είναι μια λύση που να συμφωνούν όλοι και να μην πνίγει την Ελλάδα.

Για τα ομόλογα Ιουλίου και Αυγούστου απάντησε:

«Μπορεί να υπάρχει και παράταση των ομολόγων. Αν δούμε ότι σε 6 μηνες θα αρχίσει να κινείται η οικονομία μας και να εισπράττει έσοδα μπορεί το αίτημα για το δάνειο να είναι μικρότερο».

Και συνέχισε: «Στόχος μας είναι με την αύξηση της παραγωγικότητας θα αρχίσουν να μειώνονται οι άνεργοι θα ανασάνει η οικονομία».


Επίθεση - απάντηση στον Σόιμπλε
Απαντώντας σε όσα είπε χθες το βράδυ ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, είπε: «Το προηγούμενο πρόγραμμα οδηγεί στα βράχια κι ας επιμένει! Η πρώτη σκεψη που πρέπει να κάνει ο κάθε έλληνας είναι: "Τι έχουμε; Ευρωπαϊκή Ένωση ή Γερμανική Ένωση; Ποιόν ρώτησε και παρενέβη ο Σόιμπλε; Εγώ ούτε καν δέχομαι ότι είναι πρόταση. Την θεωρώ απειλή και εξευτελιστική τόσο για τους άλλους όσο και για εμάς. Έτσι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αυτή την παρέμβαση. Εμείς απαντάμε όχι. Αν δεν θελει ο κ. Σόιμπλε, να δούμε τι θα κάνει η κα Μερκελ και οι υπόλοιποι ηγέτες. Ποιός μας προτείνει αυτό που λεει ο Σόιμπλε; Ούτε καν οι μνημονιακοί μας αντίπαλοι δεν λένε να το δεχτούμε».

Ο κ. Φλαμπουράρης είπε επίσης ότι το κλίμα έχει αλλάξει και υποστήριξε ότι όλα αυτά τα κάνει ο Σόιμπλε για να τα βρούμε κάπου στην μέση του δρόμου. «Αυτή η απολυτότητα δεν υπάρχει καν απο τους ευρωπαίους ηγέτες. Δεν θα περάσει αυτή η πρόταση είμαι 100% σίγουρος».

Είπε επίσης ότι αυτή είναι η τακτική της Γερμανίας. «Βάζει όλο το πακέτο και ό,τι πάρει. Εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρει όσο το δυνατόν λιγότερα».

Ο κ. Φλαμπουράρης είπε ακόμα ότι αν δεν γίνει έκτακτο Γιούρογκρουπ η Ελλάδα θα ζητήσει έκτακτη Σύνοδο Κορυφής. 

«Το θέμα είναι πολιτικό και πρέπει να αντιμετωπισθεί σε πολιτικό όργανο. Έχουν και άλλες χώρες λόγο και μιλάω για τις ΗΠΑ για την Κίνα, για την Ρωσία που έχουν εκφραστεί», είπε.

Οταν ρωτήθηκε αν οι εταίροι επιμείνουν στην άρνηση και στην Σύνοδο Κορυφής είπε ότι τότε και η Ελλάδα δεν θα υποχωρήσει. 

«Δεν θα κάνει πίσω από αυτά και για τα οποία την ψήφισε ο λαός, Δεν μπορεί να πάει πίσω η Ελλάδα. Δεν μπορεί να γίνει Grexit. Ουτε αυτούς συμφέρει ούτε και εμάς. Εγω άκουσα μια δήλωση από την ΕΚΤ που λεει ότι οι ελληνικες τραπεζες δεν έχουν να φοβουνται τίποτα».

Επίσης, ο κ. Φλαμπουράρης είπε ότι δεν πρέπει να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Κύπρο. «Αν ήταν έτσι θα το είχαν κανει σε 3 ημέρες αστραπιαία όπως και με την Κύπρο», είπε. 



Πηγή: newsit.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top