19 Φεβ 2015
0 σχόλια

Γ. Σακελλαρίδης: Δίνουμε μάχη για να πετύχουμε συμφωνία

11:16 π.μ.
Η κυβέρνηση δίνει μάχη για να πετύχει μία συμφωνία, διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ενώ υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν από την πλευρά των εταίρων συναινέσεις και σεβασμός στην αξιοπρέπεια του ελληνικού λαού.
«Μεσούσης της σκληρής διαπραγμάτευσης μπορούμε να διαβεβαιώσουμε ότι κάνουμε τα πάντα με αποφασιστικότητα και νηφαλιότητα ώστε να επιτύχουμε μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία», τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.
Στόχος της κυβέρνησης πρόσθεσε, είναι «να κλείσει η συμφωνία σύντομα», γι’ αυτό, όπως είπε, καταβάλλεται προσπάθεια από την ελληνική πλευρά να βρεθούν κοινά σημεία με τους εταίρους «ώστε να μην μπορεί κανείς να μας κατηγορήσει ότι είμαστε εμμονικοί».
Ερωτηθείς τι θα πράξει η κυβέρνηση σε περίπτωση που οι εταίροι επιμείνουν στη γραμμή τους και δεν υπάρξει συμφωνία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ότι περιμένει πρώτα να δει τα αποτελέσματα, ξεκαθαρίζοντας πάντως πως η κυβέρνηση «σε καμία περίπτωση δεν θα υπογράψει μνημόνιο» ή συμφωνία με μέτρα που έχουν χαρακτήρα λιτότητας.
Σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο προσφυγής σε δημοψήφισμα, ο κ. Σακελλαρίδης είπε ότι αν και η κυβέρνηση διάκειται θετικά στο θεσμό, δεν είναι στις προθέσεις της κάτι τέτοιο, καθώς «το δημοψήφισμα έγινε στις 25 Γενάρη και υπήρξε ξεκάθαρη εντολή από τον ελληνικό λαό».
Σε ερώτηση για το αν έχει τεθεί ζήτημα από τους εταίρους σχετικά με το πρόσωπο του Γ. Βαρουφάκη, όπως υποστηρίζεται σε δημοσιεύματα του ξένου Τύπου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι ο υπουργός Οικονομικών κάνει εξαιρετικά τη δουλειά του και είναι χαρισματικός στον τρόπο επικοινωνίας του, κάτι που όπως είπε, μπορεί να αποσταθεροποιεί παγιωμένες αντιλήψεις για το πώς πρέπει να είναι ένας ΥΠΟΙΚ.
Ο κ. Σακελλαρίδης κλήθηκε να σχολιάσει και τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου για το Κούγκι. «Εξαρτάται τι εννοούμε. Ότι θα ανατινάξουμε τη χώρα; Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο», απάντησε ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση συμμερίζεται την άποψη του κ. Καμμένου.


Πηγή: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top