24 Νοε 2015
0 σχόλια

Κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία - Πούτιν: «Πισώπλατη μαχαιριά από συνεργούς των τρομοκρατών»

4:35 μ.μ.
Στα όρια είναι πλέον οι σχέσεις Τουρκίας - Ρωσίας μετά την κατάρριψη ρωσικού μαχητικού από την Τουρκία με την αιτιολογία ότι παραβίαζε τον εναέριο χώρο της. Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε πριν από λίγο ότι
«Η κατάρριψη των ρωσικού μαχητικού στα σύνορα Τουρκίας - Συρίας είναι "πισώπλατη μαχαιριά από συνεργούς τρομοκρατών». Οι δηλώσεις σύμφωνα με το BBC έγιναν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya 24.
Πιο αναλυτικά ο Ρώσος Πρόεδρος είπε: «Η σημερινή απώλεια είναι μια πισώπλατη μαχαιριά από συνεργούς των τρομοκρατών. Δεν μπορώ να το περιγράψω διαφορετικά». Είπε ακόμα ότι: «Το αεροσκάφος μας καταρρίφθηκε πάνω από Συριακό έδαφος με πύραυλο αέρος - αέρος από ένα τουρκικό F16. Επεσε σε έδαφος της Τουρκίας 4 χιλιόμετρα από την Τουρκία. Κανένας από τους πιλότους μας δεν απείλησαν την εδαφική ακεραιότητα της Τουρκίας».
Και πρόσθεσε: «Το σημερινό τραγικό γεγονός θα έχει σημαντικές επιπτώσεις και στις ρωσο-τουρκικές σχέσεις. Αντί να έρθουν άμεσα σε επαφή μαζί μας οι Τούρκοι στράφηκαν στους εταίρους τους στο ΝΑΤΟ για να συζητήσουν το συμβάν. Λες και ρίξαμε εμείς το αεροπλάνο τους και όχι εκείνοι το δικό μας! Θέλουν το ΝΑΤΟ να υπηρετεί το Ισλαμικό Κράτος; Ελπίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα θα βρεί την δύναμη να έρθει στα συγκαλά της και να παλέψει μαζί μας ενάντια στο κοινό κακό».
Σύμφωνα με πληροφορίες και οι δυο πιλότοι είναι νεκροί και μάλιστα σύμφωνα με το CNN τους γάζωσαν σύριοι αντάρτες. Το ρωσικό υπουργείο Αμυνας ανακοίνωσε νωρίτερα ότι οι δύο πιλότοι εκτινάχθηκαν πριν από τη συντριβή του αεροσκάφους και έπεσαν με αλεξίπτωτα.



Πηγή: newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top