24 Νοε 2015
0 σχόλια

Εκλογές Νέα Δημοκρατία - Στημένο σκηνικό;

11:19 π.μ.
Δεν πάνε πίσω μόνο οι εκλογές της Νέας Δημοκρατίας αλλά και τα σχέδια του Μαξίμου, μετά το φιάσκο της Κυριακής...

Και αυτό γιατί ο Αλέξης Τσίπρας ήταν έτοιμος να ανακοινώσει σύσκεψη πολιτικών αρχηγών ακόμη και την Τρίτη, αλλά οι εξελίξεις στη ΝΔ ανέβαλαν τον σχεδιασμό του. Ωστόσο το θέμα της εθνικής συνεννόησης υπάρχει στα συρτάρια του Μαξίμου αν και έχει αποκλείσει τα σενάρια για συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του star, τα κόμματα της αντιπολίτευσης πάντως επιστρέφουν την πρόσκληση που τους απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας. Οι υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ, πλην του Βαγγέλη Μειμαράκη ο οποίος δεν έχει τοποθετηθεί, λένε όχι σε οποιαδήποτε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ όψιμα ανακάλυψε τη συνεννόηση όταν εμείς τα λέγαμε επί 7 μήνες ότι έπρεπε να συνεννοηθούμε για τα βασικά τουλάχιστον και να προχωρήσουμε μπροστά σε κάποιες αλλαγές» δήλωσε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραγκούνης, στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου “ Live U!” στο Star.

«Όχι χωρίς τη συμμετοχή της ΝΔ» λέει η Δημοκρατική Συμπαράταξη. «Μιλάει τώρα ο ίδιος άνθρωπος που γύρισε την πλάτη στην εθνική συνεννόηση που οδήγησε τη χώρα στις εκλογές και έλεγε στις 20 Σεπτέμβρη ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν» σχολίασε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Τι λέει στην πραγματικότητα ο Τσίπρας; Ψηφίστε το Ασφαλιστικό που είναι το δυσκολότερο όλων, γράψτε κάποια έκθεση ιδεών για την Παιδεία, συζητήστε για το Σύνταγμα που αφορά την επόμενη τετραετία και αφήστε με να κυβερνήσω» επισημαίνει το Ποτάμι.

Στη λύση της οικουμενικής κυβέρνησης ως τη μοναδική διέξοδο επιμένει η Ένωση Κεντρώων, σενάριο που έχει αποκλείσει κατηγορηματικά το Μέγαρο Μάξιμου

«Δεν μιλάμε για οικουμενική η κυβέρνηση θα προχωρήσει έχει εκλέγει από τον ελληνικό λαό για να προχωρήσει» δήλωσε σήμερα η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου.

«Το κάλεσμα συναίνεσης που απευθύνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δεν αφορά μόνο τα κόμματα, τα οποία έχουν ψηφίσει το μνημόνιο, στηρίζουν το σημερινό δρόμο ανάπτυξης και συνεπώς υπάρχει αντικειμενική βάση για συνεργασία. Απευθύνεται και στο λαό, ο οποίος καλείται, στο όνομα των δήθεν «εθνικών στόχων» της ανάκαμψης της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων και της ψευδεπίγραφης σταθερότητας, να συναινέσει σε παλιά και νέα μέτρα σφαγής των δικαιωμάτων του» σχολίασε το ΚΚΕ.

Το Μέγαρο Μαξίμου μετά τις εξελίξεις στη ΝΔ, κρατεί στάση αναμονής, αλλά η πρόσκληση που έχει απευθύνει ο Αλέξης Τσίπας για εθνική συνεννόηση σε θέματα όπως το ασφαλιστικό, η παιδεία και το προσφυγικό παραμένει ανοικτή. 






Πηγή: http://kinima-ypervasi.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top