28 Νοε 2015
0 σχόλια

Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

12:53 μ.μ.
- Καθυστερημένες... αφίξεις στο συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
- Μοναδικός απών ο γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
- Τι πρόκειται να πει ο Αλέξης Τσίπρας στους πολιτικούς αρχηγούς που αναμένεται να πάνε... για να φύγουν
- Οι επίσημες προσκλήσεις προς τους αρχηγούς έγιναν τηλεφωνικώς από τον Πρωθυπουργό το πρωί της Παρασκευής και ήταν... γεμάτες ένταση.
- Προκόπης Παυλόπουλος: Δεν θα ληφθούν αποφάσεις στο Συμβούλιο.
- Γιάννης Πλακιωτάκης σε Τσίπρα: Άργησες να συγκαλέσεις το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.
- Φώφη Γεννηματά: "Θα έρθω αλλά δεν θα δεχθώ κουβέντα για το ασφαλιστικό".
- Σταύρος Θεοδωράκης: "Η κυβέρνηση εξελέγη για να λύσει και το ασφαλιστικό".

Σε μία κίνηση που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις... με το καλημέρα προχώρησε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος συγκάλεσε Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών για σήμερα το μεσημέρι. Μεγάλος στόχος του πρωθυπουργού είναι η συναίνεση στα φλέγοντα ζητήματα, με την αντιπολίτευση να τον κατηγορεί πως η λέξη αυτή του ήταν... άγνωστη όταν ο ίδιος βρίσκονταν στην αντιπολίτευση.
Το Συμβούλιο θα γίνει παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου και τα θέματα συζήτησης θα είναι τρία: Το ασφαλιστικό, το προσφυγικό και η συνταγματική αναθεώρηση.
Ο Προκόπης Παυλόπουλος έχει ήδη διαμηνύσει πως στο σημερινό Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών δεν θα παρθούν αποφάσεις, ενώ η αντοπολίτευση μοιάζει να προσέρχεται για να... αποχωρήσει, αφού τα σημεία επαφής με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι... δυσθεώρητα αν όχι ανύπαρκτα.


  "Μέσα" στο Συμβούλιο
Οι κάμερες βρέθηκαν για ελάχιστα λεπτά στην αίθουσα όπου οι πολιτικοί αρχηγοί θα συνεδριάσουν, ωστόσο το κλίμα ήταν ενδεικτικό.
Μόνο ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, έμοιαζαν να είναι σχετικά ευδιάθετοι και χαμογελαστοί.
Φώφη Γεννηματά και Σταύρος Θεοδωράκης ήταν σοβαροί και... αγέλαστοι, ενώ Πάνος Καμμένος και Βασίλης Λεβέντης κράτησαν μια... ας το πούμε πιο ιδιαίτερη στάση, "φορώντας" τυπικά χαμόγελα.
Με αυστηρό ύφος εμφανίστηκε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.
  Μετά τις πρωθυπουργικές... και προεδρικές χειραψίες
Θερμές χειραψίες αντάλλαξε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.
  Θερμές χειραψίες
Ο Αλέξης Τσίπρας χαιρέτησε διά χειραψίες όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, με το κλίμα να φαίνεται εγκάρδιο... τουλάχιστον πριν την καταιγίδα (;)
  Έφτασε και ο Προκόπης Παυλόπουλος
  Στο Προεδρικό και ο Αλέξης Τσίπρας
Μετά τις αφίξεις όλων των πολιτικών αρχηγών, βγήκε από το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.
Συνοδευόμενος από την κυβερνητική εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη, μπήκε στο Προεδρικό Μέγαρο.
  Εν αναμονή του πρωθυπουργού
Έχουν φτάσει και οι Γιάννης Πλακιωτάκης και Πάνος Καμμένος. Εν αναμονή, πλέον, του Αλέξη Τσίπρα.
  Η άφιξη του Σταύρου Θεοδωράκη - ΦΩΤΟ



  Φώφη και Σταύρος... στην ώρα τους!
Μόνο η Φώφη Γεννηματά και ο Σταύρος Θεοδωράκης έφτασαν στην ώρα τους στο Προεδρικό Μέγαρο. Λίγο μετά κατέφθασε ο Βασίλης Λεβέντης, ενώ ο κ. Πλακιωτάκης δεν έχει φτάσει ακόμη.
Επίσης "απόντες" είναι μέχρι στιγμής και οι Πάνος Καμμένος και Αλέξης Τσίπρας.
  Καταφθάνει και ο Βασίλης Λεβέντης
Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε και ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
  Η άφιξη του Τέρενς Κουϊκ - ΦΩΤΟ



  Στο προεδρικό Μέγαρο και η Φώφη Γεννηματά
  Έφτασε ο Σταύρος Θεοδωράκης
  Στο Μαξίμου ο Τσίπρας
Πριν από περίπου 20 λεπτά έφτασε στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος εντός ολίγου θα μεταβεί με τα πόδια στο προεδρικό Μέγαρο.
  Το post του Σταύρου Θεοδωράκη λίγο πριν το Συμβούλιο
«Mην τον βοηθάς, μας κορόιδεψε»
Προχωράω προς το Προεδρικό Μέγαρο. Οι ίδιοι άνθρωποι που την άνοιξη μου έλεγαν «βοήθα», τώρα μου λένε «μην τον βοηθάς, μας κορόιδεψε». Για άλλη μια φορά τα τελευταία χρόνια «η καρδάρα με το γάλα» χύθηκε γρήγορα και άσκοπα. Και διαψεύστηκαν οι ελπίδες ενός λαού που είχε τόσο μεγάλη ανάγκη να τις πιστέψει!
ΣΘ
28.11.15

  Πότε θα συζητήσουν για Εθνικά θέματα;
Σύσκεψη  πολιτικών αρχηγών για ασφαλιστικό και προσφυγικό. Μετά από απίστευτες  αλληλοκατηγορίες περί συναίνεσης που οι μεν δεν έδιναν στο δε και τώρα  οι δεύτεροι δεν θέλουν να δώσουν στους πρώτους. Αν περιμένετε αποτέλεσμα  είστε γελασμένοι! Μας το είπαν εξάλλου όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί.

  Αφίξεις και στο Μαξίμου - ΦΩΤΟ
  Οι στόχοι του Τσίπρα
Δύο προτάσεις αναμένεται να παρουσιάσει ο Αλέξης Τσίπρας στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, προκειμένου να... κάμψει τις αντιδράσεις τους.
Πιο συγκεκριμένα, ο Πρωθυπουργός θα προτείνει τη δημιουργία δύο διακομματικών επιτροπών για το Ασφαλιστικό και την αναθεώρηση του Συντάγματος.
Όσον αφορά στην επιτροπή για το Ασφαλιστικό, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας θα προτείνει να τεθεί επικεφαλής ο καθηγητής Σάββας Ρομπόλης και θα πρέπει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου να βγάλει ένα πόρισμα που θα γίνει δεκτό από όλα τα κόμματα, ώστε η ασφαλιστική μεταρρύθμιση να ψηφιστεί από τη Βουλή πριν τα Χριστούγεννα.
Για την επιτροπή που θα επικεντρωθεί στην αναθεώρηση του Συντάγματος, ο Πρωθυπουργός θα προτείνει να συγκροτηθεί με ορίζοντα τον Φεβρουάριο του 2016 και επικεφαλής ένα συνταγματολόγο κύρους.

  Ετοιμασίες (ΦΩΤΟ)




Το ρεπορτάζ για το newsit.gr μεταφέρει ο Μίλτος Σακελάρης.
  Το Ποτάμι περιμένει... συγγνώμη
Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του mega το βράδυ της Παρασκευής, o Σταύρος Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι περιμένει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό και πως ο Αλέξης Τσίπρας είπε ψέματα στον ελληνικό λαό και πως οφείλει να παραδεχθεί ότι αυτά που έλεγε, ήταν δημαγωγικά και λαϊκίστικα, ζητώντας συγγνώμη.
"Εμείς περιμένουμε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό. Δεν μπορούμε να έχουμε το νου μας μόνο στους συνταξιούχους, αλλά και στους ανθρώπους της παραγωγής. Θα καταθέσουμε τις προτάσεις μας στη Βουλή" δήλωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού για να προσθέσει: "ο πρωθυπουργός θέλει συναίνεση για να έχει τη στήριξη της αντιπολίτευσης και να κυβερνά με τις επιτροπές και τις υποεπιτροπές".

Διαβάστε όλο το παρασκήνιο για το σημερινό Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών εδώ
  Οικουμενική κυβέρνηση θέλει ο Βασίλης Λεβέντης
Μετά την Φώφη Γεννηματά, ο κ. Τσίπρας τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ΄Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη. Ο κ. Λεβέντης ανταποκρίθηκε θετικά στο κάλεσμά του και σήμερα θα παρευρεθεί κανονικά.
Μάλιστα, λίγες ώρες πριν το Συμβούλιο, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων έκανε... αποκαλύψεις! Τόνισε πως ο πρωθυπουργός έχει μελετήσει τις εννέα προτάσεις που του είχε στείλει και πως επίκειται συνάντηση με... άρωμα οικουμενικής κυβέρνησης.
Ο Βασίλης Λεβέντης ρωτήθηκε για το τι θα πει στον Αλέξη Τσίπρα: "Εγώ θα του πω ότι χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση. Δεν έχει νόημα να τον βοηθήσω εγώ μόνο. Ο τόπος έχει τόσο μεγάλα προβλήματα που χρειάζεται οικουμενική κυβέρνηση".

Διαβάστε αναλυτικά όσα τόνισε εδώ
  Ένταση με τη Φώφη Γεννηματά!
Έντονος ήταν ο διάλογος που είχε ο Αλέξης Τσίπρας και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, στο τηλεφώνημα που της έγινε για να προσληθεί επίσημα.
Μάλιστα, η κα Γεννηματά φέρεται να έθεσε και... προαπαιτούμενα, διαμηνύοντας στον κ. Τσίπρα ότι δεν προτίθεται να συζητήσει το Ασφαλιστικό. Αντίθετα, το ΠΑΣΟΚ είναι πρόθυμο να συζητήσει εθνικά θέματα όπως το προσφυγικό.
  Εκνευρισμός στη Νέα Δημοκρατία
Στο στρατόπεδο της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ο εκνευρισμός είναι διάχυτος για την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να συγκαλέσει το Συμβούλιο.
Ο λόγος είναι πως στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μετρούν ακόμη τις πληγές τους από το εκλογικό φιάσκο της περασμένης Κυριακής και το κόμμα σήμερα θα εκπροσωπήσει ο μεταβατικός πρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης, ο οποίος προφανώς με όσα συμβαίνουν στη ΝΔ, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο απλά για να... ακούσει.
Το δήλωσε κι ο ίδιος χθες, λέγοντας πως η Νέα Δημοκρατία θα ανταποκριθεί στον θεσμικό της ρόλο, υπογραμμίζοντας ωστόσο πως η σημερινή του παρουσία δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως στήριξη στην κυβερνητική πολιτική.
Ο κ. Πλακιωτάκης θα ακούσει όσα έχει να πει ο πρωθυπουργός και θα τα μεταφέρει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.
  Απέχει το ΚΚΕ
Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος γνωστοποίησε από την πρώτη στιγμή πως δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο σημερινό Συμβούλιο, τονίζοντας πως δεν υπάρχει κανένα σημείο επαφής με την κυβερνητική πολιτική.
  Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών: Θα είναι μια τυπική διαδικασία;
Καλή σας ημέρα από την συντακτική ομάδα του newsit.gr
Μαζί θα παρακολουθήσουμε όλα όσα συμβαίνουν στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου στις 12 το μεσημέρι θα συναντηθούν οι πολιτικοί αρχηγοί.


Πηγή: newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top