23 Μαΐ 2013
0 σχόλια

Οι 11 «πρωτάρηδες» στο επιχειρηματικό forum στη Ν. Υόρκη Πηγή:www.reporter.gr

4:02 μ.μ.
Πρεμιέρα» θα πραγματοποιήσουν 11 εταιρίες στο investement forum που θα γίνει στη Ν. Υόρκη και διοργανώνει η ΕΧΑΕ.
Οι 11 «πρωτάρηδες» είναι:

-Attica Bank
-Lamda Development
-Mls Πληροφορική
-ΒΙΟΧΑΛΚΟ
-Κρέτα Φάρμ
-Κρι Κρι
-Μπήτρος
-Παπουτσάνης
-Πλαίσιο Computers
-Πλαστικά Θράκης
-Σωλ. Κορίνθου

Το forum θα γίνει στις αρχές Ιουνίου και το παρών θα δώσουν και οι εξής εταιρίες:

ALPHA ΒΑΝΚ
ΜΕΤΚΑ
EUROBANK PROPERTIES ΑΕΕΑΠ
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
MARFIN INVESTMENT GROUP
ΟΠΑΠ
ΟΤΕ
ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΡΑΠΕΖΑ
ΕΛΛΑΚΤΩΡ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ
ΣΑΡΑΝΤΗΣ ΓΡ.
ΙΝΤΡΑΛΟΤ
ΚΑΕ
ΤΕΡΝΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ
ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ
ΤΙΤΑΝ

Το 2ndGreekInvestmentForum οργανώνεται από το Χρηματιστήριο Αθηνών και το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο με σκοπό την ενίσχυση της αξιοπιστίας της χώρας και την προσέλκυση επενδύσεων μέσω της παρουσίασης των σημαντικών διαρθρωτικών αλλαγών που πραγματοποιούνται στη χώρα μας και της προβολής συγκεκριμένων και εμπεριστατωμένων επιχειρηματικών ευκαιριών και επενδυτικών σχεδίων.

Το Forum περιλαμβάνει τη διεξαγωγή συνεδρίου και κλειστές προγραμματισμένες συναντήσεις εκπροσώπων ελληνικών εισηγμένων κυρίως επιχειρήσεων με αμερικανούς επενδυτές και εκπροσώπους επενδυτικών ομίλων.

O κ. Γιάννος Γραμματίδης, Πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου κατά την σύντομη ομιλία του ανέφερε:

"Συνεπής στο ραντεβού που δώσαμε πέρσι στη Νέα Υόρκη οργανώνουμε το δεύτερο επενδυτικό forum, που με αυτόν τον τρόπο γίνεται θεσμός ιδιαίτερης σημασίας για την προώθηση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Είμαστε αποφασισμένοι και απολύτως τεκμηριωμένοι για να εκπέμψουμε τρία βασικά μηνύματα στην αμερικανική αγορά: το μήνυμα ότι η Ελλάδα αλλάζει μέσα από βαθιές διαρθρωτικές αλλαγές δημιουργώντας ένα ασφαλές και φιλικό πλαίσιο για κάθε έλληνα και ξένο επενδυτή.

Ακόμα, ότι μέσα στα ίδια πλαίσια δημιουργούνται μεγάλες επενδυτικές ευκαιρίες που είναι δύσκολο για έναν επενδυτή να αγνοήσει, απόδειξη οι πρόσφατες στρατηγικές επενδυτικές αποφάσεις που ανακοίνωσαν οι: Hewlett Packard, η Phillip Morris, η Cosco και η Unilever.

Τέλος ο Έλληνας για μία φορά ακόμα αποδεικνύει ότι ξέρει να αντιμετωπίζει τις κρίσεις με μεθοδικότητα, αποφασιστικότητα και μόχθο, να τις μετατρέπει σε νίκες που εξασφαλίζουν το μέλλον της χώρας όπως ενός σύγχρονου κράτους.

Όλοι αυτοί οι παράγοντες, κατέληξε ο κ. Γραμματίδης συντελούν στην ανάκτηση της αξιοπιστίας της Ελλάδος στη διεθνή κοινότητα, πράγμα που ήδη αποδεικνύεται από την πρόσφατη αναβάθμιση της στο Β- πιστοληπτικής ικανότητας από την πλευρά της Finch. Αυτή η πραγματικότητα και αυτά τα μηνύματα μας κάνουν αισιόδοξους και μας παρέχουν τη βεβαιότητα για την επιτυχία του 2ου επενδυτικού Forum στη Νέα Υόρκη." 


Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top