23 Μαΐ 2013
0 σχόλια

Άλμα σημειώνει το γεν έναντι ευρώ, δολαρίου

1:59 μ.μ.
Στα υψηλά δύο εβδομάδων εκτινάχθηκε το γεν έναντι του ευρώ και του δολαρίου, καθώς οι ενδείξεις για επιβράδυνση της οικονομίας στην Κίνα και απόσυρση των κινήτρων στις ΗΠΑ ενίσχυσαν τη ζήτηση για επενδυτικά καταφύγια.
Τα απογοητευτικά στοιχεία για τη μεταποίηση στην Κίνα τον Μάιο έχουν τροφοδοτήσει έντονες ανησυχίες σχετικά με την ανάπτυξη στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, κάμπτοντας τη διάθεση των επενδυτών για ανάληψη κινδύνων.
Στις 13.36 (ώρα Ελλάδος), το ενιαίο νόμισμα σημείωνε «βουτιά» 1,50% έναντι του γεν και η ισοτιμία υποχωρούσε στο 130,64. Σημαντικές απώλειες κατέγραφε και το δολάριο έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, της τάξης του 1,70%, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στο 101,39.
«Αυτό που συμβαίνει στην αγορά συναλλάγματος έχει άμεση σχέση [με την πτώση] στις μετοχές» σχολιάζει στο Reuters ο Νιλς Κρίστενσεν από τη Nordea στην Κοπεγχάγη, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να ρευστοποιήσουν τα κέρδη τους όταν η ισοτιμία δολαρίου/γεν εκτινάχθηκε σε νέο υψηλό προκειμένου να αντισταθμίσουν τις απώλειές τους από τις θέσεις σε μετοχές.
«Η διόρθωση έχει τη δυναμική να συνεχιστεί και άλλο. Δεν υπάρχει, όμως, κίνδυνος δραματικής πτώσης και οποιαδήποτε υποχώρηση κάτω των 100 γεν ανά δολάριο να είναι σύντομη», συμπληρώνει.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top