31 Μαΐ 2013
0 σχόλια

ΟΛΘ: Στα 4,9 εκατ. ευρώ η κερδοφορία α' τριμήνου

1:43 μ.μ.
Σταθερή διατήρησε την κερδοφορία της η ΟΛΘ ΟΛΘ+0,23% ΑΕ το α’ τρίμηνο του έτους, παρά τη συνεχιζόμενη ύφεση στην Ελλάδα αλλά και την οικονομική επιβράδυνση στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.
Τα κέρδη μετά φόρων ανήλθαν στα 4,871 εκατ. ευρώ, αυξημένα οριακά κατά 0,08% έναντι του αντίστοιχου περσινού τριμήνου. Τα κέρδη προ φόρων διαμορφώθηκαν στα 6,022 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 1,38% σε ετήσια βάση.
Ο κύκλος εργασιών της εταιρίας υποχώρησε κατά 6,27% στα 12,306 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο, έναντι 13,130 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2012. Σημειώνεται ότι οι πωλήσεις του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων, που αποτελεί το βαρόμετρο της λειτουργίας του εμπορικού λιμένος, μειώθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2013 μόλις κατά 0,80%, γεγονός που επιτρέπει την εκτίμηση ότι τους επόμενους μήνες οι απώλειες αυτές θα ανακτηθούν.
Σχολιάζοντας τα οικονομικά αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιος Αγγελούδης δήλωσε ότι «παρά το δυσμενές και υφεσιακό οικονομικό περιβάλλον στο οποίο δραστηριοποιείται η ΟΛΘ ΑΕ τα μεγέθη της εταιρίας αντέχουν».
«Η κερδοφορία συνεχίζεται, όπως συνεχίζονται και οι επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της λειτουργικότητας του λιμανιού της Θεσσαλονίκης», τόνισε, εξηγώντας ότι «το λιμάνι της Θεσσαλονίκης δεν είναι απλώς μία ακόμη επιχείρηση. Μπορεί να συμβάλει ουσιαστικά στην οικονομική ανάπτυξη, αφού αποτελεί τον βασικότερο κρίκο στην πορεία ολοκλήρωσης της Θεσσαλονίκης σε σύγχρονο διαμετακομιστικό κέντρο για τη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Πηγή: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top