31 Μαΐ 2013
0 σχόλια

Βρούτσης: Περιμένουμε την έγκριση της Κομισιόν για το πρόγραμμα απασχόλησης για οικογένειες χωρίς εργαζόμενο

3:41 μ.μ.
Περιμένουμε έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μεταφορά πόρων για να προχωρήσει το πρόγραμμα απασχόλησης για οικογένειες χωρίς εργαζόμενο, δήλωσε ο Γ. Βρούτσης
Τη δυσφορία του για την καθυστέρηση υλοποίησης του προγράμματος απασχόλησης για οικογένειες χωρίς κανέναν εργαζόμενο, εξέφρασε με ερώτησή του στον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, διαπιστώνοντας μάλιστα και αναντιστοιχία των δηλώσεων του πρώτου, με εκείνες του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.
«Το πρόγραμμα μπήκε στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο, ψηφίστηκε τροπολογία στη Βουλή και χθες κάνατε μια σύσκεψη για το θέμα αυτό. Πριν από λίγες μέρες, ο αρμόδιος επίτροπος για την απασχόληση σας είπε να το τρέξετε πιο γρήγορα» σημείωσε ο Οδ. Κωνσταντινόπουλος.
«Η ελληνική κυβέρνηση κάνει ό,τι μπορεί, αλλά η ανεργία δεν αντιμετωπίζεται με διορισμούς ή πόρους που δεν υπάρχουν. Διαθέτουμε 2,7 δισ. για την απασχόληση από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο, αλλά το ποσόν αυτό έχει εξαντληθεί σε προηγούμενα προγράμματα. Δεν μένουμε, όμως, με σταυρωμένα τα χέρια, αλλά προσπαθούμε να βρούμε πόρους από αλλού» απάντησε ο Γ. Βρούτσης και συμπλήρωσε: «Πριν από πέντε μήνες, έδωσα εντολή να υπάρξει πρόγραμμα για τις οικογένειες χωρίς εργαζόμενο -και έγινε σχέδιο προγράμματος. Χρηματοδότηση δεν υπήρχε και έπρεπε να την αναζητήσουμε από άλλα επιχειρησιακά προγράμματα. Αυτό, όμως, θέλει και την έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής -αλλιώς θα υπάρξει πρόστιμο.

Η επιστολή προς την ΕΕ

Σήμερα θα φύγει επιστολή προς την ΕΕ, με την οποία ζητάμε να εγκριθούν οι μεταβιβάσεις πόρων και η αναχρηματοδότηση της κοινωφελούς εργασίας από άλλα προγράμματα. Εύχομαι και πιστεύω να υπάρξει η έγκριση».
«Στις 29 Μαρτίου, ο υπουργός Οικονομικών, ο κ. Στουρνάρας, ανακοίνωσε πως ήδη 300 εκατ. ευρώ από τα 600 εκατ. που χρειαζόμαστε, υπάρχουν και είναι στη διάθεση του ΟΑΕΔ και του υπουργείου Απασχόλησης. Εγώ ποιον να πιστέψω; Πως δεν υπάρχουν τα λεφτά, ή ότι αργήσαμε;», επανήλθε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας πως «όταν ο κ. Στουρνάρας λέει πως έχουμε 300 εκατ. και εμείς στέλνουμε τώρα το χαρτί, μετά από δυο μήνες, αυτό δημιουργεί πρόβλημα μεταξύ των εταίρων και κυρίως στην κοινωνία». «Χρειαζόταν να έρθει ο επίτροπος και να δώσει ρητή εντολή για να προχωρήσει το πρόγραμμα;», αναρωτήθηκε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.
«Κανείς δεν έχει περισσότερη ή λιγότερη ευαισθησία απέναντι στην ανεργία», απάντησε ενοχλημένος ο Γ. Βρούτσης και προσέθεσε: «Τα 2,7 δισ., όλο το χρηματοδοτικό πλαίσιο του υπουργείου Εργασίας έχει φύγει. Εκκρεμεί 1 δισ. που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ωφελούμενους 250.000 ανέργους. Καλύπτουμε 120.000 από τους 127.000 που έκαναν αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα για τους νέους. Το πρόγραμμα για την κοινωφελή εργασία, έρχεται συμπληρωματικά στις άλλες δράσεις».
«Προχωράμε χωρίς αναβλητικότητα. Το ύψος του ποσού και το χρονοδιάγραμμα είναι ανοικτό ζήτημα. Μακάρι να εγκρίνουνε τη μεταφορά πόρων από τα επιχειρησιακά προγράμματα. Από τη στιγμή που θα πάρουμε την έγκριση, το πρόγραμμα το υλοποιούμε. Και τα τελευταία μηνύματα από την αγορά εργασίας, εκπέμπουν θετικά σήματα. Αυτό μας λένε φορείς, όπως η ΕΛΣΤΑΤ, η ΕΡΓΑΝΗ, ο ΣΕΠΕ, που μας δίνουν αχνάδα αισιοδοξίας πως κάτι αλλάζει. Εμείς όμως είμαστε προσηλωμένοι στην εθνική προσπάθεια για την ανακούφιση των ανέργων» κατέληξε ο υπουργός Εργασίας.Πηγή:www.reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top