31 Μαΐ 2013
0 σχόλια

Συνεδριάζει για την Ελλάδα το ΔΝΤ

6:48 μ.μ.
Αναμένεται η έγκριση της εκταμίευσης των 1,8 δισ. ευρώ

Την εκταμίευση της δόσης των 1,8 δισ. ευρώ αναμένεται να εγκρίνει το εκτελεστικό συμβούλιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), που συνεδριάζει απόψε (9:30 μ.μ. ώρα Ελλάδας) για να αξιολογήσει το ελληνικό πρόγραμμα, με βάση την έκθεση που έχει ετοιμάσει η Αποστολή του Ταμείου στην Ελλάδα, με επικεφαλής τον Πολ Τόμσεν.
Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει ο ανταποκριτικής του ΑΜΠΕ στην Ουάσιγκτον, η έκθεση περιλαμβάνει «θετικές επισημάνσεις» για διάφορες πτυχές της ελληνικής οικονομίας, όπως την «πρόοδο» που έχει επιτευχθεί στη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος, τη «βελτίωση της ανταγωνιστικότητας» και την προσπάθεια που καταβάλλεται από την κυβέρνηση στον τομέα των διαθρωτικών μεταρρυθμίσεων.
Θα υπογραμμίζεται πάντως η ανάγκη για περαιτέρω εντατικοποίηση των προσπαθειών για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων και υλοποίηση αποκρατικοποιήσεων.
Όπως εκτιμάται, από πλευράς του ΔΝΤ θα υπάρξει επιμονή στο θέμα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, επαναλαμβάνοντας τη «δέσμευση» των Ευρωπαίων εταίρων προς αυτή την κατεύθυνση.
 
 
Πηγή: naftemporiki.gr
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top