31 Μαΐ 2013
0 σχόλια

Συνάντηση Σαμαρά - Ντάισλεμπλουμ με φόντο τον ΦΠΑ στην εστίαση

3:42 μ.μ.
Ο  πρόεδρος του Eurogroup συναντήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυθπουργό και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο, ενώ αυτή τη νώρα συναντάται με τον υπουργό Οικονομικών, Γ. Στουρνάρα.

Ολοκληρώθηκε το γεύμα που παρέθεσε ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς στον πρόεδρο του Eurogroup, Γέρουν Ντάισελμπλουμ παρουσία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλου. Είχε προηγηθεί κατ' ιδίαν συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον πρόεδρο του Eurogroup, η οποία σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα.
Ο κ. Στουρνάρας τόνισε πως στο τραπέζι έπεσε και το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, όμως, όπως είπε, δεν έγινε συζήτηση για μείωση του χρέους.
Εποικοδομητική χαρακτήρισε τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο της Ευρωομάδας ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος παρευρέθη στο γεύμα που παρέθεσε ο πρωθυπουργός στον κ. Ντάισελμπλουμ. Σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έθεσε ως προτεραιότητα την καταπολέμηση της ανεργίας ζητώντας τη στήριξη της ΕΕ αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ένα μέτρο το οποίο, όπως είπε, θα επηρεάσει και την ψυχολογία. «Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό ότι οι αντοχές της κοινωνίας έχουν φτάσει στα όριά τους και δεν μπορούν να υπάρξουν νέα μέτρα» τόνισε ο κ. Βενιζέλος.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση ετέθη στη συζήτηση, τονίζοντας πως τόσο αυτό όσο και άλλα όπως το τέλος ακινήτων, όταν ελήφθησαν, ήταν μέτρα προσωρινού χαρακτήρα.

Συνάντηση με Στουρνάρα και Τραγάκη

Αυτή την ώρα ο επικεφαλής της Ευρωομάδας συναντάται με τον κ. Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών. Το απόγευμα θα δει τον πρώτο αντιπρόεδρο της Βουλής Ι. Τραγάκη.



Πηγή:www.reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top