24 Μαΐ 2013
0 σχόλια

Ευκαιρία ρευστοποιήσεων η πτώση των μετοχών

9:53 π.μ.
Οι επενδυτές δεν θα πρέπει να αντιδρούν υπερβολικά όταν μιλούν αξιωματούχοι της Fed, όπως σχολιάζουν οι αναλυτές.
Η νομισματική πολιτική των ΗΠΑ ήταν εξαρτώμενη από τα οικονομικά στοιχεία πριν από τις δηλώσεις Bernanke, και παραμένει. Η πτώση των μετοχών χθες, έγινε λόγω της ευκαιρίας που δημιουργήθηκε, για ρευστοποίηση των ισχυρών κερδών του προηγούμενου διαστήματος και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί την έναρξη μίας μακράς διορθωτικής περιόδου στις αγορές, και οι ευρωπαϊκές μετοχές παραμένουν σε τροχιά κερδών για 12ο συνεχόμενο μήνα.

fed413

Τα χρηματιστήρια αποτιμούν την χαλάρωση του QE της Fed


Δεδομένου του πόσο υπεραγορασμένες ήταν οι αγορές, δεν αποτελεί έκπληξη το ότι υπήρξε αυτή η διόρθωση, αφού τα χρηματιστήρια τώρα αποτιμούν την χαλάρωση του QE της Fed κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον. Αξίζει να σημειώσουμε πως πριν την πτώση της Πέμπτης, οι ευρωπαϊκές μετοχές είχαν αγγίξει «υπεραγορασμένο επίπεδο», σύμφωνα με τον τεχνικό δείκτη RSI 14 ημερών.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, αυτή όμως η στιγμή θα αργήσει ακόμη να έρθει, αφού όπως τονίζει, η εκτίμηση της εξακολουθεί να είναι ότι η συνάντηση του Δεκεμβρίου και η επακόλουθη συνέντευξη Τύπου είναι πιθανότατα η στιγμή που η Fed θα ανακοινώσει την χαλάρωση του QE, αν και ο Σεπτέμβριος παράμενει μια πιθανότητα, εάν και εφόσον η οικονομία ανακάμψει περισσότερο από ότι αναμένεται στους επόμενους μήνες.

Οι εκτιμήσεις της Citigroup


Από την πλευρά της, η Citigroup εκτιμά πως τα μερίσματα και η κερδοφορία θα ωθήσουν περαιτέρω τις ευρωπαϊκές αγορές, στη συνέχεια. Όπως επισημαίνει, οι επιχειρήσεις αναμένεται να αυξήσουν την κερδοφορία τους κατά 13,1% ετησίως, κατά τους επόμενους 12 μήνες, και τα μερίσματα κατά 3% περίπου σε παγκόσμιο επίπεδο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Thomson Reuters StarMine.

citigroup620 240413

Αυτό το γεγονός προστίθεται στην ήδη πολύ ελκυστική αποτίμηση των μετοχών, με τη μερισματική απόδοση σε μέσο όρο να διαμορφώνεται στο 3%, σε σύγκριση με σχεδόν μηδενική απόδοση των θέσεων σε μετρητά και κάτω από 2% απόδοσης στα ασφαλή κρατικά ομόλογα.
Η Citi υπογραμμίζει ωστόσο, ότι αναμένει τα κέρδη της χρηματιστηριακής αγοράς να είναι λιγότερο εντυπωσιακά στο υπόλοιπο του έτους, για λόγους αποτίμησης.

ΠΗΓΗ:www.reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top