24 Μαΐ 2013
0 σχόλια

Τι γράφουν σήμερα οι εφημερίδες

10:28 π.μ.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πανικός για μία δουλειά". Η εφημερίδα γράφει ότι "για 35.000 θέσεις επιδοτούμενης απασχόλησης για ανέργους στο πλαίσιο του προγράμματος «Επιταγή εισόδου στην αγορά εργασίας για άνεργους νέους έως 29 ετών» υποβλήθηκαν 126.520 αιτήσεις!".

ΕΘΝΟΣ: "Εγγραφο-φωτιά για απολύσεις στους δήμους". Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αρχίζει η αντίστροφη μέτρηση για τις απολύσεις στο Δημόσιο. Το υπουργείο Εσωτερικών ζητά από τους δήμους να αποστείλουν επειγόντως αναλυτικές καταστάσεις με τους οργανισμούς που εποπτεύουν και το προσωπικό που απασχολούν. Θα είναι η δεξαμενή από την οποία θα προκύψουν οι διαθεσιμότητες και οι απομακρύνσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Αγνωστο υπερόπλο στον πόλεμο της Συρίας!". Σύμφωνα με την εφημερίδα "πολλά είναι αυτά που θα φανερώσει ο πόλεμος που πλησιάζει στην Συρία. Δεν θα φανερώσει απλώς και μόνο τις μεθοδεύσεις του κακού που προξενούν οι παγκόσμιες δυνάμεις του σκότους - όπως αυτές τις εκφράζει ο άξονας ΗΠΑ-Τουρκίας-Σιωνισμού στην περιοχή μας και όχι μόνο - αλλά και πολλά άλλα σημαντικά πράγματα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "7 αλλαγές στη ρύθμιση για τα αυθαίρετα". Η εφημερίδα γράφει ότι "εκτός οριστικής νομιμοποίησης μένουν όλες οι αυθαίρετες τουριστικές και βιομηχανικές εγκαταστάσεις που έχουν ανεγερθεί προ του 1975.

Αντίθετα, θα νομιμοποιηθούν οριστικά μόνο τα προ του 1975 αυθαίρετα κτίσματα που αφορούν κατοικίες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Αντί Δανία, ...Ιρλανδία του Νότου". Σύμφωνα με την εφημερίδα "χαμηλούς συντελεστές φορολογίας αλά Ιρλανδία, δήλωσε ότι επιθυμεί ο πρωθυπουργός μετά τη συνάντησή του με τον Ιρλανδό ομόλογό του Εντα Κένι. Επι της ουσίας, άλλη μια φορά εξέφρασε την ελπίδα του να ανάψει «πράσινο φως» η τρόικα για μείωση στο 13% του ΦΠΑ εστίασης και να επιτρέψουν οι συνθήκες, κάποτε, στο μέλλον, όταν η χώρα βγει από την κρίση, την επιβολή ενιαίου φορολογικού συντελεστή 15%".

ΕΣΤΙΑ: "Κυκεώνας γραφειοκρατίας". Η εφημερίδα τονίζει ότι "η γραφειοκρατία έχει ένα μεγάλο μυστικό. Για μία σχετικά απλή υπόθεση ή συναλλαγή, για την οποία θα αρκούσε μία απλή αίτησις συνοδευόμενη το πολύ-πολύ από μία υπεύθυνη δήλωση του αιτούντος, απαιτεί σειρά δικαιολογητικών που συνήθως σημαίνουν ανελέητο τρέξιμο και ταλαιπωρία του συναλλασσομένου. Δεν είναι η συναλλαγή καθ΄εαυτήν με την υπηρεσία που προκαλεί την ταλαιπωρία, αλλά η συλλογή των δικαιολογητικών. Αυτή είναι η πλέον χρονοβόρος, που εξουθενώνει τον πολίτη".

Η ΑΥΓΗ: "Παράδεισος φοροδιαφυγής και επιχειρηματικών προνομίων". Σύμφωνα με την εφημερίδα "μετά την πρόσδεση της χώρας στο άρμα της Μέρκελ και το δόγμα της εσωτερικής υποτίμησης, ο Σαμαράς εκθειάζει τώρα το μοντέλο της Ιρλανδίας, που αποτελεί φορολογικό παράδεισο για τις πολυεθνικές, με παροχή προνομίων για την οικονομική ολιγαρχία και μαζική μετανάστευση των νέων".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ο εφιάλτης της Περσεφόνης. Χωματερή τοξικών αποβλήτων δίπλα στην Ελευσίνα".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η αρχή έγινε από τα ναυπηγεία, τα διυλιστήρια, τα τσιμέντα. Τώρα, τον ύπνο της κόρης της θεάς Δήμητρας στοιχειώνει η αποφορά από την αχανή, παράνομη χωματερή στην οποία καταπατητές εργολάβοι αποθέτουν τοξικά απόβλητα".

Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΡΙΟ: "Τορπίλη στο αδιάβλητο των πανελλαδικών". Η εφημερίδα σημειώνει "η καταγγελία του αντιπροέδρου της Ενωσης Ελλήνων Φυσικών έπεσε σαν κεραυνός: Μέλος της Επιτροπής Εξετάσεων πρότεινε θέμα το οποίο είχε σχολιάσει σε ιστοσελίδα εκπαιδευτικών της Φυσικής πριν από 2 μήνες. Το συγκεκριμένο μέλος της επιτροπής φέρεται ως συνδιαχειριστής του συγκεκριμένου διαδικτυακού τόπου, γεγονός που προκαλεί φόβους ακόμα και για την ακύρωση του εξεταζόμενου μαθήματος αν κάποιος προσφύγει στη Δικαιοσύνη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Η τρόικα ενέκρινε, η Κομισιόν απέρριψε". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "στον παραλογισμό της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας σκοντάφτει ένα από τα πιο φιλόδοξα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας, που είχαν καταρτίσει το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ και το οποίο είχε την έγκριση της τρόικας. Πρόκειται για το πρόγραμμα που προέβλεπε την επιδότηση απασχόλησης σε κοινωφελή έργα έως 400.000 ανέργων - μελών οικογενειών χωρίς κανένα εργαζόμενο".

Η ΝΙΚΗ της Δημοκρατίας: "Ενοίκια: 10 οδηγίες για φεσατζήδες - εφορία". Η εφημερίδα γράφει ότι "με την οικονομική κρίση να βρίσκεται στο ζενίθ, χιλιάδες ενοικιαστές κατοικιών και επαγγελματικών ακινήτων δεν πληρώνουν τα ενοίκια στους ιδιοκτήτες. Για τον λόγο αυτό κατακόρυφη αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των πολιτών που προχωρούν σε δήλωση εκχώρησης μη εισπραχθέντων μισθωμάτων από ακίνητα, προκειμένου να μη φορολογηθούν γι΄αυτά".

Ο ΛΟΓΟΣ: "«Επίθεση» στην ανεργία". Σύμφωνα με την εφημερίδα "«με τη νέα προγραμματική περίοδο, εγκαινιάζουμε την πρώτη μεγάλη επιθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης εναντίον της ανεργίας», τόνισε ο υπουργός εργασίας Γιάννης Βρούτσης, μιλώντας χθες κατά την έναρξη των εργασιών του Εθνικού Αναπτυξιακού Συνεδρίου «Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο - Προετοιμασία της προγραμματικής περιόδου 2014-2020»".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Σε ενεργειακή φτώχεια οδηγούν το λαό". Η εφημερίδα επισημαίνει "ΚΚΕ: Ο ελληνικός λαός πρέπει να γυρίσει την πλάτη τόσο στα «παχιά» λόγια της κυβέρνησης όσο και σε εκείνες τις δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, που αποδέχονται πλήρως τον «ευρωμονόδρομο» και το αντιλαϊκό πλαίσιο της απελευθέρωσης στην Ενέργεια και σε άλλους τομείς".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ταλαιπωρόσημο από την Εφορία". Η εφημερίδα αναφέρει ότι "με προβλήματα, ελλείψεις και δυσχέρειες αρχίζει σήμερα η υποβολή των δηλώσεων φόρου εισοδήματος 2013. Η υποχρέωση ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων από όλους τους φορολογουμένους αναμένεται να δοκιμάσει τις αντοχές του TAXISNET αλλά και τα νεύρα των φορολογουμένων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Νέα απειλή ΟΑΣΘ για χειρόφρενο".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΕΞΠΡΕΣ: "Στρατηγική για «συμπίεση» επιτοκίων στις προθεσμιακές". Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε συντονισμένη προσπάθεια αποκλιμάκωσης των επιτοκίων στις προθεσμιακές καταθέσεις επιδίδονται από τις αρχές της εβδομάδας οι ελληνικές τράπεζες, επιχειρώντας να μειώσουν το κόστος δανεισμού και κατ΄επέκταση να βελτιώσουν την εικόνα των οικονομικών τους αποτελεσμάτων".

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Αλλαγή σκηνικού". Η εφημερίδα σημειώνει "Υπουργός Οικονομικών: σε τροχιά ανάκαμψης εισέρχεται η οικονομία. Το 2014 είναι έτος επίτευξης θετικών ρυθμών στο ΑΕΠ της χώρας και αναδιάρθρωσης του δημοσίου χρέους που θα οδηγήσει σε νέα μείωσή του. Διοικητής της ΤτΕ: μέσα σε ένδεκα μήνες αυξήθηκαν 12% οι καταθέσεις και μειώθηκε κατά 35% η εξάρτηση των τραπεζών από το ευρωσύστημα. Υπερδιπλασιάσθηκαν οι τιμές των μετοχών".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η Ευρωβουλή βάζει φρένο στο «κούρεμα» καταθέσεων". Η εφημερίδα τονίζει ότι "τη θέση ότι οι ανασφάλιστοι καταθέτες και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να αποτελούν την έσχατη λύση στην ανάληψη του κόστους μιας τράπεζας που βρίσκεται σε καθεστώς εκκαθάρισης υποστηρίζει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο σχετικά με την προωθούμενη τραπεζική ενοποίηση. Στην απόφαση, που διαφοροποιείται αισθητά από τη στάση ορισμένων χωρών, όπως της Γερμανίας, η οποία εμπλέκει σχεδόν εξαρχής τους ανασφάλιστους καταθέτες, συμφώνησε η Οικονομική και Νομισματική Επιτροπή της Ευρωβουλής, με μεγάλη πλειοψηφία".


ΠΗΓΗ: News Room «Κέρδος» με πληροφόρηση από το ΑΠΕ - ΑΜΠ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top