24 Μαΐ 2013
0 σχόλια

Με ανοδική πορεία η καταναλωτική πίστη στη Γερμανία

4:04 μ.μ.
Ενισχυμένη εμφανίζεται η καταναλωτική πίστη στην Γερμανία και για τον τρέχοντα μήνα, ενώ προβλέπεται να εξακολουθήσει να αυξάνεται και τον Ιούνιο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Ομίλου GfK.
Ο δείκτης κατανάλωσης θα φθάσει τον επόμενο μήνα το 6,5 από 6,2 που υπολογίζεται για τον Μάιο, με το θετικό κλίμα να αντανακλάται και στα στοιχεία του ΑΕΠ. «Αυτό επιβεβαιώνει την εκτίμηση του Ομίλου ότι η ιδιωτική κατανάλωση έχει εξελιχθεί σε μείζονα πυλώνα της οικονομικής ανάπτυξης», επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση του GfK.
Επιπλέον, με το βλέμμα στο απώτερο μέλλον, επισημαίνεται ότι η εμπιστοσύνη των καταναλωτών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την «εξαιρετικά καλή κατάσταση» στην οποία διατηρείται η Γερμανία. «Εάν ωστόσο η κρίση χρέους κλιμακωθεί και πάλι, το καταναλωτικό κλίμα πιθανότατα θα πληγεί», αναφέρεται στην έκθεση του γερμανικού Ομίλου, στην οποία πάντως σημειώνεται ότι «οι καταναλωτές στην πλειοψηφία τους αισθάνονται σίγουροι για το εισόδημά τους, τόσο λόγω της σταθερότητας στην αγορά εργασίας, όσο και των αυξήσεων στους μισθούς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια και της πτωτικής τάσης του πληθωρισμού» Την ίδια ώρα, διευκρινίζεται, η πτώση των επιτοκίων ωθεί τους Γερμανούς να αποταμιεύουν όλο και λιγότερο.


Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top