10 Ιουν 2013
0 σχόλια

Το κλίμα αδράνειας στον ΕΟΠΥΥ φέρνει 1.000 νέες θέσεις γιατρών

10:42 π.μ.
Νέες θέσεις για γιατρούς του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να «ανοίξουν» το επόμενο διάστημα, καθώς η ηγεσία του υπουργείου Υγείας προτίθεται να προκηρύξει 1000 θέσεις, όχι επειδή θα αυξηθεί ο αριθμός τους συνολικά αλλά επειδή αντίστοιχος αριθμός δεν έχει εμφανίσει δραστηριότητα το προηγούμενο διάστημα.
Άλλωστε η τρόικα ζητά μείωση του ιατρικού προσωπικού κατά 10% γεγονός που θα επιχειρήσει να αντικρούσει το υπουργείο Υγείας δεδομένου ότι ήδη πολλοί έχουν αποχωρήσει από το σύστημα συνεργασίας είτε λόγω συνταξιοδότησης είτε εξαιτίας χαμηλών εσόδων και μη καταβολής οφειλών.
Πάντως το ζήτημα είναι αν θα εφαρμοστεί το σύστημα πληρωμής κατά πράξη και περίπτωση που αποτελεί και χρόνιο αίτημα του κλάδου. Οι 1000 αυτές θέσεις θα αφορούν κλινικούς ιατρούς με αναλογικότερη κατανομή ανά ειδικότητα και σύμφωνα με τις ανάγκες.
Σύμφωνα και με τα όσα είπε στους εκπροσώπους της Ένωσης Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Υγείας, αναμένεται να δοθεί δυνατότητα στους ιατρούς που δεν κλείνουν το όριο των 200 επισκέψεων να προσφέρουν, εφ" όσον το επιθυμούν, εργασία στα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.Πληρωμή γιατρών με οδηγία του υπουργείου Υγείας

Σε ότι αφορά τις αποπληρωμές των γιατρών η ηγεσία του υπουργείου Υγείας περιμένει από τον ΕΟΠΥΥ να πληρώνει στην ώρα του, ανεξάρτητα βέβαια εάν ο Οργανισμός δε διαθέτει τα απαραίτητα κονδύλια λόγω περιορισμένης χρηματοδότησης. Μάλιστα η οδηγία που έχει δοθεί είναι, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ Γιώργος Ελευθερίου, να πληρώνονται οι κλινικοί ιατροί στις 14 κάθε μήνα που αποτελεί και συμβατική υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ. Πηγή:www.reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top