10 Ιουν 2013
0 σχόλια

Φόρο 45% στις καταθέσεις των ελλήνων μεταναστών σχεδιάζει το Υποικ

10:45 π.μ.
Χέρι" στις καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες που προέρχονται από Έλληνες που ζουν , εργάζονται και φορολογούνται στο εξωτερικό εξετάσει να βάλει η κυβέρνηση εκμεταλλευόμενη την αμέλεια κάποιων να αλλάξουν τη φορολογική τους κατοικία.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα", το υπουργείο Οικονομικών εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλλει στους Έλληνες μετανάστες φόρο 45% επικαλούμενο το νόμο που προβλέπει ότι θα έπρεπε να είχαν κάνει δήλωση αλλαγής τόπου φορολογικής κατοικίας προτού μετοικήσουν στο εξωτερικό και να ζητήσουν να υπαχθούν, είτε στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού, αν διέμεναν στην Αττική, είτε στη ΔΟΥ της πρωτεύουσας του νομού τους, αν ζούσαν στην επαρχία.

Οι περισσότεροι από τους Έλληνες που έχουν μετοικήσει στο εξωτερικό δεν έχουν προχωρήσει στην προαναφερόμενη ενέργεια. Ως εκ τούτου, η Εφορία τους θεωρεί ακόμη κατοίκους Ελλάδας και τώρα, με τις διασταυρώσεις στοιχείων που κάνει διαπιστώνει ότι οι συγκεκριμένοι διατηρούν στις τράπεζες υψηλούς λογαριασμούς τη στιγμή που δεν έχουν δηλώσει ούτε ένα ευρώ στην Εφορία ως εισόδημα.
Έτσι οι ΔΟΥ τους ελέγχουν ως φοροφυγάδες.

Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τώρα τους μετανάστες που έστελναν εμβάσματα στην Ελλάδα να πληρώσουν ως φόρο το 45% επί των χρημάτων που έφεραν.

Αλλιώς, όπως σημειώνει η ίδια πηγή, τους καλεί να καταφύγουν στα διοικητικά δικαστήρια που θα κρίνουν επί της ουσίας τις υποθέσεις τους.



Πηγή:www.reporter.gr



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top