3 Ιουν 2013
0 σχόλια

Στα 92 εκατ. ευρώ το κόστος για να αλλάξει η Πανεπιστημίου

4:16 μ.μ.
Από το επιχειρησιακό πρόγραμμα “Περιβάλλον” με πόρους από το υπουργείο Περιβάλλοντος και από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής θα χρηματοδοτηθεί η ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου. 
 
Το κόστος του έργου, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκη, ο οποίος συμμετείχε σε διευρυμένη σύσκεψη για τη Δράση « Rethink Athens, θα προσεγγίσει τα 92 εκ ευρώ. 

Στη σύσκεψη μετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, ο υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου και ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Χρήστος Τσίτουρας. 

«Εμβληματικό» χαρακτήρισε το έργο από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων, καθώς –όπως είπε- θα συνδυαστεί με τον εκσυγχρονισμό της Συγγρού, ένα έργο που ήδη μελετά η περιφέρεια. 
 
53

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση Αντώνης Παπαδημητρίου, τόνισε ότι η ανάπλαση της Πανεπιστημίου, της Ομόνοιας και η επέκταση του τραμ έως την πλατεία Αιγύπτου στο Πεδίον του Άρεως θα ωφελήσει άμεσα κοινωνικά και οικονομικά 1 εκ Αθηναίους από υποβαθμισμένες συνοικίες όπως η Νεάπολη, τα Εξάρχεια, τα Πατήσια και τα Χαυτεία. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το χρονοδιάγραμμα για την ανάπλαση της οδού Πανεπιστημίου παραμένει ως είχε. Συγκεκριμένα προβλέπεται έως το τέλος του 2013 να έχει γίνει η δημοπράτηση του έργου, μέσα στο 2014 να ξεκινήσουν οι εργασίες και να ολοκληρωθούν το 2015. 
Τέλος, προκειμένου να εξευρεθούν πόροι για την ανάπλαση της Πανεπιστημίου απεντάσσεται η ανάπλαση της πλατείας του Αγιου Παντελεήμονα, ένα έργο το οποίο δεν έχει εμφανίσει καμία πρόοδο τους τελευταίους μήνες.
 

 

Πηγή:www.reporter.gr



Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top