4 Ιουν 2013
0 σχόλια

«Αγοραστική ευκαιρία η βουτιά της αγοράς»

11:46 π.μ.
Η Ευρώπη μάλλον έχει ήδη δει τα χειρότερα. Αν και η κρίση χρέους παραμένει και επιμένει, όπως το ίδιο κάνει και η ύφεση σε πολλές χώρες του ευρώ, ωστόσο ένα φως έχει αρχίσει να προβάλλει στην περιοχή.
Οι δείκτες PMI στην Ευρώπη και ειδικά στην ευρω-περιφέρεια, αγγίζουν υψηλά πολλών μηνών, όπως έδειξαν τα στοιχεία χθες, και αυτό σε συνδιασμό με την προθυμία που δείχνει πλέον η Γερμανία για χαλάρωση της πολιτικής λιτότητας και για στροφή προς την πολιτική ανάπτυξης, τα σημάδια έχουν αρχίσει να ξεπροβάλλουν πως η κατάσταση στην Ευρώπη, τουλάχιστον δεν αναμένεται να επιδεινωθεί, γεγονός που στηρίζει τη συνέχεια του ράλι των μετοχών.
stocks425

Θα διατηρηθεί μικρή αστάθεια στους δείκτες

Μετά το sell-off στην Wall Street την περασμένη Παρασκευή, στο κλείσιμο του μήνα, μετά τα όχι και τόσο καλά νέα από το μέτωπο της μεταποίησης στην Κίνα και με τις ανησυχίες γύρω από ττον τερματισμό του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης της Fed, οι ευρωπαϊκές αγορές αν και παραμένουν ασταθείς, δεν φαίνεται να εγκαταλείπουν το τρένο του ράλι.
Όπως σχολιάζουν οι αναλυτές, οι ταύροι δεν έχουν παραιτηθεί και το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκοί χρηματιστηριακοί δείκτες κινούνται γύρω από σημαντικά επίπεδα στήριξης, θα ωθήσουν μία σειρά από παίκτες της αγοράς στο να τοποθετηθούν - εκ νέου - σε χαμηλότερα επίπεδα. Έτσι, αν και το ράλι έχει χάσει τη φόρα του και σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο αναμένεται να συνεχίσει να υπάρξει μια μικρή αστάθεια, οι αναλυτές υποστηρίζουν ότι η μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη δυναμική εξακολουθεί να είναι θετική, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι αυτή η υποχώρηση είναι μία ευκαιρία για αγορές.

JP Morgan: «Ευκαιρία τοποθετήσεων στην αγορά»

«Συνεχίστε να αγοράζετε στις βουτιές της αγοράς» επισημαίνει η JP Morgan, υπογραμμίζοντας το γεγονός ότι τα θεμελιώδη θετικά στοιχεία που στήριζαν τις μετοχές κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, είναι ακόμη στη θέση τους και οι αποτιμήσεις των μετοχών σε σχέση με άλλες κατηγορίες assets είναι απόλυτα ελκυστικές.

«Πιστεύουμε ότι η σημερινή αστάθεια της αγοράς δεν θα μετατραπεί σε κάτι βίαιο και συνεχίζουμε να συμβουλεύουμε ότι πρέπει κανείς να εκμεταλλευτεί τις διορθώσεις ως ευκαιρία τοποθετήσεων στην αγορά», όπως σημειώνουν οι αναλυτές της JP Morgan.
Tέλος, η αμερικάνικη τράπεζα τονίζει ότι ο κλάδος των χρηματοοικονομικών και ειδικά οι τραπεζικές μετοχές, παραμένουν ένα πολύ καλό στοίχημα για τους long επενδυτές, και σημειώνει πως παραμένει underweight στον κλάδο των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας καθώς και στις μετοχές των εμπορευμάτων.

 Πηγή:www.reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top