4 Ιουν 2013
0 σχόλια

Λαγκάρντ: Θετικές εξελίξεις, αλλά πρέπει να γίνουν περισσότερα

11:47 π.μ.
Αισιόδοξη ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε πορεία ενός success story εμφανίστηκε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στη ΝΕΤ, τονίζοντας πάντως ότι μένουν να γίνουν πολλά ακόμη όσον αφορά την είσπραξη φόρων, την ανεξαρτησία της φορολογικής διοίκησης και τη μεταρρύθμιση της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών.
Η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε ότι το ελληνικό πρόγραμμα βρίσκεται σε σωστή πορεία και πως οι εξελίξεις από την υλοποίησή του είναι θετικές, αν και παραδέχθηκε ότι η δημοσιονομική προσαρμογή είναι δύσκολη για τους Έλληνες.
Ερωτηθείσα σχετικά με το αίτημα μείωσης του ΦΠΑ, δήλωσε ότι η σχετική συζήτηση δεν είναι ασήμαντο θέμα, προσθέτοντας πάντως ότι σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποβαθμίσει τη συνολική προσπάθεια για είσπραξη φόρων. «Δεν είναι ώρα να χαλαρώσουν οι προσπάθειες που έχουν γίνει από τον ελληνικό λαό», ανέφερε χαρακτηριστικά, πρόσθεσε ωστόσο πως κατά την επόμενη αξιολόγηση η τρόικα «θα εξετάσει τα πάντα».
Η κ. Λαγκάρντ επέμεινε και στην ανάγκη να υπάρξει άνοιγμα της αγοράς προϊόντων και υπηρεσιών, γεγονός που εκτιμά πως θα αποτελούσε σημαντικό βήμα για την προσέλκυση επενδύσεων.
Όσον αφορά τη μεταρρύθμιση στο Δημόσιο και τις αποχωρήσεις δημοσίων υπαλλήλων, υποστήριξε ότι είναι δίκαιο να δοθεί δουλειά στους ανθρώπους που έχουν προσόντα και είναι άνεργοι, σε αντίθεση με όσους είναι κοπανατζήδες και δεν αποδίδουν.
Σχετικά με το ενδεχόμενο νέου κουρέματος, η επικεφαλής του ΔΝΤ δήλωσε ότι εφόσον εκπληρωθούν οι δεσμεύσεις και η Ελλάδα πετύχει πρωτογενές πλεόνασμα ισχύουν οι ευρωπαϊκές δεσμεύσεις για βοήθεια, αν και όπως είπε δεν έχει διευκρινιστεί ο τρόπος.
«Στο βαθμό που η Ελλάδα εφαρμόσει το πρόγραμμα και μόλις επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα οι Ευρωπαίοι θα συνεχίσουν να κάνουν ότι απαιτείται. Είναι θέμα τον Ευρωπαίων να αποφασίσουν ποια μορφή θα πάρει η βοήθεια», πρόσθεσε.
Παράλληλα, η κ. Λαγκάρντ δήλωσε ανήσυχη για την ανεργία που πλήττει τη χώρα, προσθέτοντας πως πρέπει να γίνει ό,τι μπορεί να γίνει ώστε να υπάρξει ανάπυξη. «Έχει μεγάλη σημασία για να τονωθεί το ηθικό και να συνεχιστεί αυτή η διαδικασία που είναι αναγκαία», συνέχισε και ευχήθηκε να υπάρξει ανάπτυξη το 2014. 





Πηγή: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top