3 Ιουν 2013
0 σχόλια

«Ανεξέλεγκτη η ανεργία των νέων στον ευρωπαϊκό νότο»

8:49 μ.μ.

Υπέρ της χαλάρωσης της λιτότητας τάσσεται ο Γιούνκερ

«Ανεξέλεγκτη» χαρακτήρισε την κατάσταση όσον αφορά την ανεργία των νέων στον ευρωπαϊκό νότο ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος υποστήριξε ότι η λιτότητα πρέπει να πηγαίνει «χέρι-χέρι» με την ανάπτυξη. Δήλωσε εξάλλου ότι δεν ενδιαφέρεται για την θέση του προέδρου του Eurogroup.

Σε συνέντευξή του στην ειδησεογραφική ιστοσελίδα του γερμανικού χρηματιστηρίου, ο κ. Γιούνκερ δηλώνει ότι στηρίζει «τον νέο ρυθμό» που δίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην λιτότητα, η οποία, όπως σημειώνει, «πρέπει να πηγαίνει χέρι-χέρι με την ανάπτυξη» και να χαλαρώσει στις χώρες οι οποίες αντιμετωπίζουν ύφεση.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου εμφανίστηκε να συμφωνεί εν μέρει με τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος πρόσφατα ανέφερε ότι δεν είναι αρμοδιότητα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής «να μας υποδεικνύει τι θα κάνουμε» κι επισήμανε ότι η Κομισιόν μπορεί μόνο «να προτείνει πολιτικές». Διαφώνησε ωστόσο με τον Βρετανό ομόλογό του Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος τάσσεται υπέρ της αναθεώρησης των ευρωπαϊκών συνθηκών και υπογράμμισε ότι θα στήριζε μόνο αλλαγές οι οποίες θα ενίσχυαν την οικονομική και νομισματική ένωση.

Ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ εμφανίστηκε επίσης πεπεισμένος ότι η Ιταλία, η Ισπανία και η Σλοβενία δεν θα χρειαστεί να ενταχθούν σε πρόγραμμα στήριξης, παρά το γεγονός ότι δεν θεωρεί ότι η κρίση έχει ακόμη ξεπεραστεί.

Ερωτηθείς ακόμη σχετικώς με τις επικείμενες εκλογές στην Γερμανία, ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου τόνισε ότι «είναι προς το συμφέρον της χώρας να επανεκλέξει την Άνγκελα Μέρκελ» στην καγκελαρία.

Πηγή: newsbeast.gr
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top