10 Ιουν 2013
0 σχόλια

Η απευθείας σύνδεση Αθήνας - Τορόντο στο επίκεντρο των επαφών της Όλγας Κεφαλογιάννη στον Καναδά

4:26 μ.μ.
Με στόχο την προβολή της Ελλάδας στην τουριστική αγορά του Καναδά, η υπουργός τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε σειρά επαφών με εκπροσώπους μεγάλων τουριστικών οργανισμών, αεροπορικών εταιρειών,  παραγόντων της ομογένειας  και στελέχη ξένων τηλεοπτικών δικτύων.
Η υπουργός Τουρισμού επισήμανε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας και  τις μεγάλες αλλαγές που έχουν γίνει σε επίπεδο υποδομών. Παράλληλα πέρασε  το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια φιλόξενη και ασφαλής χώρα για τους επισκέπτες της. 
Κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Τορόντο, η υπουργός Τουρισμού συναντήθηκε με την κυρία   Andrée Gervais, Vice-President της Transat Tours Canada, με τον κ. Michael Friisdahl, Πρόεδρο & CEO της Air Canada και με την κυρία Michele McKenzie, Πρόεδρο & CEO του Canadian Tourism Commission.
 
Με τις δύο αεροπορικές εταιρείες συζητήθηκε η καθιέρωση απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας- Τορόντο όλο το χρόνο. Μια εξέλιξη που θα διευκολύνει σε μέγιστο βαθμό τους καναδούς επισκέπτες που θα θέλουν να φθάσουν άνετα στην Ελλάδα.
Η κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη παρουσίασε το τουριστικό προϊόν της Ελλάδας, τονίζοντας ότι προσφέρει ποικιλία στις επιλογές και κυρίως ποιότητα. Παρουσίασε τα νέα προϊόντα, όπως είναι η ανάπτυξη του θαλασσίου τουρισμού, του θρησκευτικού, του ιαματικού  του καταδυτικού, του γαστρονομικού τουρισμού κ.α.
 
Η Ελλάδα, τόνισε η κυρία Κεφαλογιάννη στους συνομιλητές της, προσφέρει στους επισκέπτες της ασφάλεια και ζεστή φιλοξενία, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις φυσικές ομορφιές της χώρας που την έχουν καταστήσει παγκόσμιο πόλο έλξης εδώ και πολλές δεκαετίες. 
 
Η υπουργός παρευρέθηκε επίσης  στην μεγάλη εκδήλωση του Hellenic Heritage Foundation, όπου βραβεύθηκε ο ιδρυτής της Blackberry Μάικ Λαζαρίδης με το βραβείο «Lifetime Achievement Award». Η υπουργός μίλησε για τον ελληνικό τουρισμό και το θετικό κλίμα το οποίο υπάρχει πλέον στη μακροοικονομική προοπτική της Ελλάδας, ενώ κάλεσε τους Ελληνες ομογενείς να επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος.
Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν ο Μητροπολίτης Καναδά κ. Σωτήριος, ο πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Ελευθέριος Αγγελόπουλος, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Τορόντο Δημήτρης Αζεμόπουλος και άλλοι ομογενείς της  παροικίας του Τορόντο.
Η υπουργός Τουρισμού έδωσε ιδιαίτερο βάρος και στις συνεντεύξεις στα Καναδικά Μέσα ενημέρωσης, που είχαν θερμές αναφορές για την Ελλάδα. 
 
 
Ειδικότερα σε συνέντευξη της στο τηλεοπτικό δίκτυο Business News Network (BNN) του Καναδά, η κυρία Κεφαλογιάννη τόνισε. «Σήμερα βλέπουμε ότι μαζί με  τους Ευρωπαίους επιστρέφουν οι Αμερικανοί και οι Καναδοί τουρίστες. Η Ελλάδα απέδειξε ότι είναι ασφαλέστατη χώρα γι αυτό και κατόρθωσε σε σύντομο χρονικό διάστημα να αλλάξει την εικόνα της», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Επισήμανε ότι ο τουρισμός είναι από  τις κύριες πηγές εσόδων για τη χώρα και εξέφρασε την εκτίμηση ότι  τα έσοδα  θα αυξηθούν ακόμη περισσότερο τα επόμενα χρόνια. Ο τουρισμός – ανέφερε - είναι  ο ισχυρός τομέας στην ελληνική οικονομία. Και πρόσθεσε ότι  την Ελλάδα, οι Αμερικανοί και οι Καναδοί μπορούν να την επισκεφθούν όχι μόνο για τον ήλιο και την θάλασσα αλλά διότι μπορούμε- όπως είπε-  να προσφέρουμε πολλές εναλλακτικές μορφές τουρισμού.
 
Καταλήγοντας κάλεσε  τόσο τους Έλληνες που ζουν στον Καναδά όσο και τους Καναδούς να έλθουν για διακοπές στη  χώρα μας. (Παρατίθεται το  link της συνέντευξης:  http://watch.bnn.ca/the-close/the-close-june-2013/the-close-june-7-2013/#clip942856)
Επιπλέον η υπουργός Τουρισμού μίλησε και στο  CTV , το οποίο αποτελεί το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο του Καναδά, επισημαίνοντας τους λόγους που αξίζει να επισκεφθεί κάποιος την Ελλάδα. Τόνισε επίσης οτι υπάρχει αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και ότι η Ελλάδα αποτελεί πλέον έναν ασφαλή προορισμό μακριά από κινητοποιήσεις και κοινωνικές αναταραχές.   Στο τέλος της συνέντευξης ο δημοσιογράφος παρότρυνε τους τηλεθεατές να επισκεφθούν την Ελλάδα.  
 

 


Πηγή: reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top