10 Ιουν 2013
0 σχόλια

Γκίζι: Αδύνατη η επιστροφή των δανείων από την Ελλάδα εξαιτίας της λιτότητας

3:24 μ.μ.
Κριτική στην πολιτική λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα άσκησε ο επικεφαλής των Αριστερών στη γερμανική βουλή
«Απιστία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ σε βάρος των φορολογουμένων» ρισκάρει η γερμανική κυβέρνηση, η οποία, με την λιτότητα που επέβαλε στην Ελλάδα, κατέστησε αδύνατη την επιστροφή των δανείων, δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος της Αριστεράς, Γκρέγκορ Γκίζι.
Σε σχετική ανακοίνωσή του, ο κ. Γκίζι τόνισε ότι «οι επιβληθείσες, κυρίως από την γερμανική κυβέρνηση, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, οι απολύσεις και οι ιδιωτικοποιήσεις, όχι μόνο ώθησαν την Ελλάδα σε βαθιά ύφεση και κοινωνικά προβλήματα, αλλά κατέστησαν και αδύνατη την επιστροφή των δανείων στο εγγύς μέλλον», ενώ πρόσθεσε ότι αυτή η πολιτική καθιστά τώρα αναγκαία μια νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, η οποία, επισήμανε, θα κοστίσει στην Γερμανία πολλά δισεκατομμύρια ευρώ.

Η  καγκελάριος ρισκάρει απιστία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων σε βάρος των φορολογουμένων

«Με την επιμονή της στο πρόγραμμα περικοπών που παρουσιάζεται ως πρόγραμμα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η καγκελάριος ρισκάρει απιστία ύψους πολλών δισεκατομμυρίων σε βάρος των φορολογουμένων», προειδοποίησε ο αξιωματούχος του κόμματος και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Κάθε σουηδή νοικοκυρά γνωρίζει ότι ο γείτονάς της, για να της επιστρέψει τα δανεικά, πρέπει να πάει καλά. Στην ευρωκρίση όμως η γερμανική κυβέρνηση επέμεινε πεισματικά ότι εξυγιαίνεται κανείς με την λιτότητα. Αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει και η πραγματικότητα δείχνει ότι δεν λειτουργεί».


Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top