7 Ιουν 2013
0 σχόλια

Όλγα Κεφαλογιάννη: Η συμβολή του τουρισμού θα είναι αποφασιστική

7:10 μ.μ.
Ποσοστά-ρεκόρ στον τουρισμό αναμένονται φέτος, όπως είπε η αρμόδια υπουργός Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία παραχώρησε συνέντευξη σε εκπομπή του CNN.
Όπως είπε, ο τουριστικός τομέας είναι αισθητά βελτιωμένος σε σχέση με πέρυσι, όταν η ίδια ανέλαβε το υπουργείο, ενώ γενικότερα για την οικονομική κατάσταση σημείωσε ότι «βαδίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, γεγονός που θα φανεί το 2014 και  σε αυτό θα συμβάλλει αποφασιστικά ο τομέας του τουρισμού».
Ερωτηθείσα για την πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα, στην οποία ο Οργανισμός παραδέχτηκε λάθη ως προς την εφαρμογή του δανειακού προγράμματος, η κ. Κεφαλογιάννη δήλωσε ότι «είναι πολύ αργά, γιατί τα συγκεκριμένα λάθη έχουν ήδη γίνει, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να διανύει την 6η συνεχή χρονιά ύφεσης, παρουσιάζοντας υψηλή ανεργία» με σοβαρές επιπτώσεις στην ζωή των Ελλήνων πολιτών.
«Αυτό που χρειαζόμαστε τώρα, είναι μάλλον ένα είδος αποκατάστασης των λαθών αυτών», τόνισε.
Αναφερόμενη εν γένει στις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η υπουργός ανέφερε ότι «μπορεί να δούμε φως στο βάθος του τούνελ» και ότι «υπάρχουν ακόμη προκλήσεις μπροστά μας».
Ωστόσο, διευκρίνισε ότι έχει επιτευχθεί σημαντική πρόοδος και «για το λόγο αυτό ακούμε επαινετικά σχόλια από τους ευρωπαίους εταίρους μας οι οποίοι μας ενθαρρύνουν να συνεχίσουμε ως προς την εφαρμογή του προγράμματος δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων, το οποίο σημειωτέον είναι πολύ σκληρό για τον ελληνικό λαό».
Όμως, επανάλαβε, «βαδίζουμε στο δρόμο της ανάπτυξης, γεγονός που θα φανεί το 2014 και σε αυτό θα συμβάλει αποφασιστικά ο τομέας του τουρισμού».

Πηγή: naftemporiki.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Follow by Email

 
Toggle Footer
Top