30 Μαρ 2014
0 σχόλια

Κούβα: Προσπάθειες προσέλκυσης ξένων επενδυτών

12:31 μ.μ.
Το κοινοβούλιο της Κούβας υιοθέτησε το Σάββατο ένα νέο νόμο που στόχο έχει να καταστήσει τη χώρα ελκυστική για τις ξένες επενδύσεις.
Ο πρόεδρος Ραούλ Κάστρο χαρακτήρισε «καθοριστικό» το νομοσχέδιο για την οικονομία της χώρας αυτής που αδυνατεί να ανακάμψει παρά τις μεταρρυθμίσεις των τελευταίων ετών.
Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε ομόφωνα από τους βουλευτές κατά την έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου, την πρώτη τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μετέδωσε το κουβανικό πρακτορείο ειδήσεων Prensa Latina (PL).
Ο νόμος, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ εντός 90 ημερών, παρέχει μεγαλύτερα κίνητρα για ξένες επενδύσεις ώστε να συνδράμουν "αποτελεσματικά στην αειφόρο ανάπτυξη της χώρας και στην ανάκαμψη της εθνικής οικονομίας", σύμφωνα με το PL.
Ο νέος νόμος, οι λεπτομέρειες του οποίου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί επίσημα, προβλέπει κυρίως ένα πολύ ευέλικτο φορολογικό καθεστώς για τις ξένες επιχειρήσεις, παρά το οικονομικό εμπάργκο των ΗΠΑ τα τελευταία 50 χρόνια σε βάρος της χώρας αυτής, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιοποιούν τμηματικά τις τελευταίες ημέρες τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Η Κούβα χρειάζεται περίπου 2,5 δις. δολάρια σε ξένες επενδύσεις ετησίως προκειμένου να πετύχει ανάπτυξη της τάξεως του 7%, δήλωσε ο υπουργός Εμπορίου και Επενδύσεων Ροντρίγκο Μαλμιέρκα στην κρατική τηλεόραση, τονίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί αυτός ο στόχος δεν η χώρα δεν θα μπορέσει να αναπτυχθεί.




Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top