1 Απρ 2014
0 σχόλια

FireChat: Η εφαρμογή για δωρεάν chat στο iPhone χωρίς internet

10:22 π.μ.
Το νέο app επιτρέπει για πρώτη φορά στους κατόχους iPhone να μιλούν μεταξύ τους ανέξοδα ακόμη κι όταν δεν έχουν internet.
Από το WhatsApp και το Viber στο Tango και τα "αντίγραφά" του, τα App Stores των κινητών τηλεφώνων είναι γεμάτα εφαρμογές που επιτρέπουν στους κατόχους τους να ανταλλάσσουν μηνύματα μεταξύ τους χωρίς οικονομική χρέωση. Πάντα όμως με βασική προυπόθεση τη σύνδεση στο internet.
 
To FireChat όμως είναι το κάτι άλλο. Γιατί για πρώτη φορά κάνει αυτό που τα άλλα δεν μπορούν. Την ίδια δουλειά με μηδενικό κόστος.
 
Το app είναι η έμπνευση στην πράξη του Διευθύνοντα Σύμβουλου και συνιδρυτή της Open Garden, Micha Benoliel, ο οποίος έχει σαν στόχο να απελευθερώσει εντελώς τα smartphones από τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας. Πρακτικά, η καινοτόμα αυτή εφαρμοφή επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μηνύματα ο ένας στον άλλο χρησιμοποιώντας ως εναλλακτική για το internet, απλά και μόνο το Bluetooth ή οποιοδήποτε διαθέσιμο WiFi. Έτσι, αν χρησιμοποιείτε το FireChat μπορείτε να συνδεθείτε με οποιαδήποτε συσκευή iPhone σε απόσταση μέχρι και 30 μέτρα, χωρίς ωστόσο την αποστολή δεδομένων μέσω του παρόχου της κινητής σας τηλεφωνίας. 
 
Ο "εφευρέτης" της καινοτόμας εφαρμογής ελπίζει, στο μέλλον, να επιτραπεί η δημιουργία ακόμη περισσότερων εφαρμογών με προαιρετική χρήση του Διαδικτύου κι εκτιμά πως το FireChat αποτελεί το πρώτο αξιοσημείωτο βήμα στο δρόμο για κάτι τέτοιο. "Αυτή η προσέγγιση είναι πολύ ενδιαφέρουσα για παιχνίδια με πολλούς παίκτες και όλα τα είδη των εφαρμογών επικοινωνίας», λέει ο Benoliel που θα ήθελε κι άλλες εφαρμογές σε στυλ FireChat για iPhone, Android, Mac και συσκευές Windows. 
 
Η εφαρμογή είναι διαθέσιμη σε λογισμικά iOS7.



Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top