1 Απρ 2014
0 σχόλια

Ο βασικός μισθός του Mr Facebook μειώθηκε στο 1$

10:21 π.μ.
Ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος εκτός από επικεφαλής του Facebook είναι και ο 22ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, πληρώθηκε το 2013 μισθό ύψους... 1 δολαρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία της αμερικάνικης επιτροπής κεφαλαιαγοράς.
Αυτό είναι κάτω από το βασικό μισθό των 503.205 δολαρίων που έλαβε το 2012, την χρονιά που πήγε το Facebook μπήκε στο χρηματιστήριο.

Ο Ζούκερμπεργκ ακολουθεί την τακτική που ακολουθούν και άλλοι μεγιστάνες της Σίλικον Βάλεϊ,, επιλέγοντας να λάβει τον συμβολικό ετήσιο μισθό του 1 δολαρίου , αφού είναι ήδη... πλούσιος.

Ο Στιβ Τζομπς της Apple ήταν αυτός που διέδωσε αυτήν την πρακτική, την οποία σήμερα ακολουθούν και οι επικεφαλής της Google, Λάρι Πέιτζ και Σεργκέι Μπιν. Ολοι κατέχουν αρκετά μεγάλες μετοχικές συμμετοχές στις δικές τους εταιρείες .

Ο Ζούκερμπεργκ, του οποίου ο πλούτος ανέρχεται συνολικά στα 27 δισεκατομμύρια δολάρια, κατέχει μετοχές του Facebook που του δίνουν το 61,6% των δικαιωμάτων ψήφου στο Facebook, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. Είδε τον πλούτο του να εκτοξεύεται το περασμένο έτος, καθώς η μετοχή του Facebook υπερδιπλασιάστηκε σε αξία.

Το συνολικό του εισόδημά του πέρυσι άγγιξε τα 653.165 δολάρια, κάτω από 1,99 εκατομμύρια δολάρια το 2012 . Το ποσό αυτό, εκτός από το 1 δολάριο μισθό, ήταν για τις διάφορες δαπάνες του όπως η χρήση ιδιωτικών αεροπλάνων για προσωπικούς λόγους, στο πλαίσιο του προγράμματος ασφάλισής του, σύμφωνα με τα στοιχεία της επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

Ο Ζούκερμπεργκ έβγαλε επίσης 3,3 δισεκατομμύρια δολάρια το περασμένο έτος μετά από την άσκηση δικαιωμάτων προαίρεσης αγοράς μετοχών για την αγορά 60 εκατ. μετοχών , σύμφωνα με τα στοιχεία. Δώρισε επίσης 18 εκατομμύρια μετοχές για φιλανθρωπικούς σκοπούς .

Και άλλα μεγαλοστελέχη του Facebook είδαν επίσης πτώση των αμοιβών του από τα επίπεδα του 2012 επίπεδα. Η εκτελεστική διευθύντρια, Σέριλ Σαντμπεργκ, έλαβε 16,2 εκατ. δολάρια το 2013 , σε σύγκριση με 26,2 εκατ. δολάρια ένα χρόνο νωρίτερα . Έγινε δισεκατομμυριούχος τον Ιανουάριο όταν οι μετοχές του Facebook εκτινάχθηκαν στα ύψη. Δισεκατομμυριούχοι .

Ο οικονομικός διευθυντής του Facebook, Ντέιβιντ Εμπερσμαν, έλαβε 10,5 εκατ. δολάρια το περασμένο έτος , σε σύγκριση με 17,5 εκατ. δολάρια το 2012 .Ο αντιπρόεδρος Ντέιβιντ Φίσερ έλαβε 8 εκατ. δολάρια από 12 εκατομμύρια δολάρια το 2012 , ενώ τεχνολογικός διευθυντής, 12,6 εκατ. δολάρια από 20,7 εκατομμύρια δολάρια το 2012.



Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top