10 Απρ 2014
0 σχόλια

GMail: Το προφίλ του μέσου χρήστη της πιο δημοφιλούς υπηρεσίας

10:13 π.μ.
Με πληροφορίες από εταιρείες analytics όπως η Litmus και η MailChimp και στοιχεία της εταιρείας Statista, προέκυψε το προφίλ του μέσου χρήστη του Gmail.
Το Gmail, η δημοφιλής υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που φιλοξενείται από τη Google, έγινε 10 ετών. Το 2012, έφθασε τον αριθμό των 425 εκατομμυρίων ενεργών χρηστών παγκοσμίως, κάτι που το καθιστά σήμερα την πιο δημοφιλή υπηρεσία ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.Κι όπως, φαίνεται η πορεία είναι μόνο ανοδική, αφού εκτιμάται ότι αυτή τη στιγμή μετράει περίπου 500 εκατομμύρια ενεργούς λογαριασμούς.
Ποιος είναι, όμως, ο μέσος χρήστης του Gmail και πως κινείται;

- Τσεκάρει τα μηνύματα του μέσω κινητού τηλεφώνου.
ύμφωνα με δεδομένα της εταιρίας Litmus, το 65% των χρηστών του Gmail ανοίγουν το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο τους μέσω smartphone, με δημοφιλέστερη συσκευή το iPhone. Το webmail χρησιμοποιείται σε ποσοστό 19.55% και μόλις το 14.76% κάνει desktop χρήση.

- Περισσότερα από 120 εκατομμύρια χρήστες χρησιμοποιούν το Google Drive.
Το Google Drive είναι ο αποθηκευτικός χώρος, όπου οι χρήστες μπορούν να σώσουν έγγραφα, φωτογραφίες και άλλα, κι είναι προσιτή σε οποιονδήποτε με ένα λογαριασμό Gmail. Κοντά στο τέλος του 2013, υπήρχαν περίπου 120 εκατομμύρια ενεργοί χρήστες αυτής της υπηρεσίας.

- Η μέση ηλικία των χρηστών είναι...
...η ηλικία των 31 ετών. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας MailChimp, που δημιουργεί, στέλνει κι εντοπίζει email newsletters.

- Οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των χρηστών αποκαλύπτουν συχνά το φύλο τους.
Σύμφωνα, πάλι με τη MailChimp, μερικά από τα προθέματα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μας αποκαλύπτουν αν είμαστε άνδρες ή γυναίκες.

- Οι χρήστες ενδιαφέρονται ελάχιστα για email που αφορούν την υγεία ή την πολιτική.
Ελάχιστα ή και καθόλου ενδιαφέροντα βρίσκουν οι χρήστες τα emails σχετικά με την ιατρική, την οδοντιατρική, την ιατρική περίθαλψη και την πολιτική. Αντίθετα, τομείς που σχετίζονται με τα κινητά, το λογισμικό και τις εφαρμογές web τυγχάνουν μεγάλης προσοχής.

- Χρησιμοποιεί σε μεγάλο βαθμό το app του Gmail για κινητά.
Λαμβάνοντας υπόψη το πόσο συχνά οι χρήστες χρησιμοποιούν τα κινητά τους, δεν αποτελεί έκπληξη ότι η σχετική εφαρμογή για smartphone είναι τόσο δημοφιλής. Πρακτικά, "απασχολεί" 64.400.000 επισκέπτες ανά μήνα.

- Οι περισσότεροι χρήστες είναι πιθανώς φιλελεύθεροι, μορφωμένοι άνδρες.
Μια μελέτη του 2011 διαπίστωσε ότι το 68 % των χρηστών του Gmail ανήκαν στο ηλικιακό εύρος 18-34, με στοιχεία που τους φωτογραφίζαν ως αδύνατους, νεαρούς άνδρες με φιλελεύθερα πολιτικά φρονήματα. Ήταν άγαμοι, άτεκνοι, όχι ιδιαίτερα θρησκευόμενοι, κι αναγνώστες βιβλίων και blogs.



Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top