29 Απρ 2014
0 σχόλια

O πιο τρομακτικός άνθρωπος στην Γη είναι το δεξί χέρι του Πούτιν!

10:54 π.μ.
Τον λένε Igor Sechin και είναι ένας από τους πιο ισχυρούς ανθρώπους του πλανήτη. Στην Ρωσία τον αποκαλούν Darth Vader (σ.σ. ο ορισμός του κακού στο Star Wars). Ο επικεφαλής του πετρελαϊκού κολοσσού της Rosneft, κολλητός του Βλαντιμίρ Πούτιν, είναι μεταξύ των 7 ρώσων μεγιστάνων στους οποίους επέβαλλαν κυρώσεις οι ΗΠΑ λόγω Ουκρανίας.
Ο Sechin, όπως και ο Πούτιν είναι πρώην πράκτορας της KGB. Θεωρείται δικαίως ένας από τους πιο τρομακτικούς ανθρώπους της γης λόγω του παρελθόντος του στην κατασκοπεία. Όσοι τον γνώριζαν τις ημέρες της δράσης του στην KGB λένε ότι ήταν αδίαστακτος. Σύμφωνα με τον Guardian, στην πρώτη θητεία του Πούτιν ο Sechin ήταν πάντα στο παρασκήνιο σε ότι έκανε το Κρεμλίνο και κάποιοι μάλιστα τον αποκαλούσαν “μπαμπούλα”.

Η εταιρεία Rosneft, η μεγαλύτερη πετρελαϊκή εταιρεία της Ρωσίας και ο Πούτιν τοποθέτησε επικεφαλής τον Sechin το 2012.

Πολιτικοί αναλυτές λένε ότι ο Sechin είναι ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη επιρροή στην Ρωσία μετά τον Πούτιν. Μάλιστα ο Πούτιν τον εμπιστεύεται περισσότερο και από τον εαυτό του.

Η Rosneft ελέγχει το 40% της παραγωγής πετρελαίου στην Ρωσία σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Sechin, βασίζει την κακή του φήμη στην ίντριγκα που ενορχήστρωσε για να πάρει ο Πούτιν τον έλεγχο της πετρελαϊκής Yukos με την φυλάκιση του Μιχαήλ Χοντορκόφσκι.

Και πιο πρόσφατα, ο Sechin ήταν εκείνος που ήταν πίσω από την εκδίωξη του ιδρυτή του ρωσικού facebook από την Ρωσία.

Με τις κυρώσεις που του επιβλήθηκαν ο Sechin βλέπει όλα του τα περιουσιακά στοιχεία να παγώνουν στις ΗΠΑ, ενώ δεν του επιτρέπεται και η είσοδος σε αμερικανικό έδαφος.



Πηγή: newsit

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top