12 Μαΐ 2014
0 σχόλια

ΕΛΠΕ: Έκδοση διετούς ομολόγου 400 εκατ. δολ.

6:10 μ.μ.
Με επιτυχία ολοκλήρωσε η Ελληνικά Πετρέλαια ΕΛΠΕ-0,49%Α.Ε. τη διαδικασία έκδοσης και τιμολόγησης για το διετές δολαριακό ευρω-ομόλογο, ύψους 400 εκατ. δολαρίων, με σταθερό επιτόκιο 4,625%.
Η συνολική ζήτηση ξεπέρασε το 1,4 δισ. δολάρια, υπερκαλύπτοντας σημαντικά την έκδοση, ενώ το 50% του βιβλίου προσφορών προήλθε από ξένους θεσμικούς επενδυτές, όπως αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.
Το έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, είχε ως αποτέλεσμα η διαδικασία βιβλίου προσφορών (book building process) να ολοκληρωθεί εντός μερικών ωρών από την έναρξη της διαδικασίας και το ύψος της έκδοσης να ανέλθει στα 400 εκατ. δολάρια.
Οι ομολογίες, έκδοσης Hellenic Petroleum Fiance Plc, είναι πλήρως εγγυημένες από την Ελληνικά Πετρέλαια Α.Ε. Η εκκαθάριση της συναλλαγής αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 16 Μαΐου 2014 και οι ομολογίες θα εισαχθούν προς διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου.
Σκοπός της έκδοσης είναι η αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων και η κάλυψη άλλων δραστηριοτήτων του Ομίλου.
Οι τράπεζες BNP Paribas, Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Eurobank ErgasiasΕΥΡΩΒ+0,28% S.A. και HSBC Bank plc είχαν ρόλο διοργανωτριών τραπεζών (Joint Lead Managers) της έκδοσης.
«Η επιτυχημένη ολοκλήρωση της πρώτης δολαριακής έκδοσης ευρω-ομολόγου στην ιστορία της Ελληνικά Πετρέλαια επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη των διεθνών κεφαλαιαγορών και των ιδιωτών επενδυτών στις προοπτικές και τη στρατηγική της Εταιρείας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, Γιάννης Κωστόπουλος, σχολιάζοντας την έκδοση.
Όπως είπε, η έκδοση εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για διαφοροποίηση του χρηματοδοτικού  μίγματος και τη μείωση του χρηματοοικονομικού κόστους, καθώς και τη μετατροπή μέρους του δανειακού χαρτοφυλακίου σε δολάρια.
«Το ύψος της ζήτησης, η ταχύτητα ολοκλήρωσης της διαδικασίας βιβλίου προσφορών και η συμμετοχή επενδυτών υψηλής ποιότητας, αποδεικνύουν τη δυνατότητα της εταιρείας να διευρύνει περεταίρω τις πηγές χρηματοδότησής της», πρόσθεσε ο κ. Κωστόπουλος.




Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top