12 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Motor Oil: Έκδοση 5ετούς ομολόγου 300 εκατ. ευρώ

6:10 μ.μ.
Συνολικό ποσό 300 εκατ. ευρώ προτίθεται να αντλήσει η Motor Oil Ελλάς μέσω προσφοράς ομολογιών (Senior Notes), πενταετούς διάρκειας, με τοκομερίδιο (coupon) σταθερού επιτοκίου.
Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν από τη Motor Oil για την αναχρηματοδότηση υφιστάμενων δανειακών υποχρεώσεων και γενικότερους εταιρικούς σκοπούς.
Εκδότης των ομολογιών θα είναι η κατά 100% θυγατρική της Motor Oil Ελλάς, Motor Oil Finance, η οποία ιδρύθηκε σύμφωνα με τους νόμους της Αγγλίας και της Ουαλίας.
Οι ομολογίες θα φέρουν την εγγύηση της Motor Oil Ελλάς (“Guarantor”), ενώ έχει γίνει αίτηση για την εισαγωγή και διαπραγμάτευσή τους στην αγορά Euro MTF Market του Χρηματιστηρίου του Λουξεμβούργου.
Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, το ύψος της έκδοσης καθώς και του επιτοκίου του τοκομεριδίου θα καθοριστούν μέσω της διαδικασίας βιβλίου υποβολής προσφορών (book building process) και θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας εγγραφών τις προσεχείς ημέρες.
Γενικός Συντονιστής (Global Coordinator) της έκδοσης είναι η HSBC Bank plc ενώ η Alpha Τράπεζα Α.Ε., η Citigroup Global Markets Limited, η Credit Suisse Securities (Europe) Limited, η HSBC Bank plc, η Εθνική Χρηματιστηριακή Α.Ε. και η Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ-0,60% Α.Ε. έχουν οριστεί διαχειριστές του βιβλίου προσφορών (Joint Book-runners).    
Μικρή αύξηση του όγκου πωλήσεων στο α’ τρίμηνο
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης πως στο τρίμηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2014 ο όγκος συνολικών πωλήσεών της εμφανίζει μικρή αύξηση συγκριτικά με το τρίμηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2013.
Επιπρόσθετα, ο όγκος συνολικών πωλήσεων εσωτερικού της εταιρείας το τρίμηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2014 εμφανίζει μικρή αύξηση συγκριτικά με το τρίμηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2013.
Ο κύκλος εργασιών της Motor Oil το τρίμηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2014 διαμορφώθηκε στα ίδια επίπεδα με τον κύκλο εργασιών του τριμήνου που έληξε 31 Μαρτίου 2013.
Τα μικτά κέρδη και τα κέρδη προ τόκων αποσβέσεων & φόρων (EBITDA) για το τρίμηνο που έληξε 31 Μαρτίου 2014 εμφανίζουν πτώση εξαιτίας των συμπιεσμένων περιθωρίων διύλισης το πρώτο τρίμηνο 2014, το οποίο αποτελεί συνεχιζόμενη τάση από το τρίμηνο που έληξε 31 Δεκεμβρίου 2013.
Στις 31 Μαρτίου 2014 οι συνολικές τραπεζικές υποχρεώσεις και ο καθαρός τραπεζικός δανεισμός της Motor Oil ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα με αυτά της 31 Δεκεμβρίου 2013.
Η εταιρεία θα ανακοινώσει τα πλήρη οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου μετά το κλείσιμο της συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών στις 28 Μαΐου.




Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top