22 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Άνοιξαν οι κάλπες σε Ολλανδία και Βρετανία για τις ευρωεκλογές

11:25 π.μ.
Η Βρετανία και η Ολλανδία είναι οι πρώτες από τις 28 χώρες της ΕΕ που ψηφίζουν για την ανάδειξη των μελών του νέου Ευρωκοινοβουλίου.
Τα βλέμματα όλων στρέφονται στο ποσοστό που θα πάρει το UKIP του Νάιτζελ Φάρατζ, ενώ οι Φιλελεύθεροι που συγκυβερνούν έχουν προετοιμαστεί για την απόλυτη ήττα. Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση, το UKIP συγκεντρώνει 27%, οι Εργατικοί 26%, οι Συντηρητικοί του πρωθυπουργού 22%, οι Πράσινοι 10% και οι Φιλελεύθεροι μόλις 9%. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει 72 έδρες στην Ευρωβουλή.
Μάλιστα ο Guardian επικαλείται κορυφαία στελέχη των Φιλελευθέρων, τα οποία σημειώνουν ότι τα στελέχη του κόμματος που συγκυβερνά τη Βρετανία με τους Συντηρητικούς έχουν προετοιμαστεί να πουν την Κυριακή το βράδυ ότι η αποτυχία στις κάλπες ήταν αναμενόμενη. «Είμαστε απογοητευμένοι, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αναμενόμενο σε αυτό τον εκλογικό κύκλο» είναι περίπου η δήλωση που αναμένεται να γίνει. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το βράδυ της ερχόμενης Κυριακής μαζί με τη ροή των αποτελεσμάτων στις υπόλοιπες χώρες της ΕΕ. Όμως στη Βρετανία διεξάγονται και τοπικές εκλογές για την ανάδειξη των 4.216 μελών των τοπικών συμβουλίων, καθώς και δημάρχων σε αρκετές πόλεις της χώρας.
Κάλπες στήνονται και στην Ολλανδία για την εκλογή των 25 ευρωβουλευτών που θα στείλει η χώρα στο Στρασβούργο. Ο ηγέτης της ακροδεξιάς Χέερτ Βίλντερς, προηγείται στις δημοσκοπήσεις με το κόμμα του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε να βρίσκεται στη δεύτερη θέση.



Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top