26 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Μέτρα για την ανάκαμψη στην Ευρωζώνη ζητεί ο Ντέισελμπλουμ

4:41 μ.μ.
Τη λήψη μέτρων «για να επιταχυνθεί η ανάκαμψη» στην Ευρωζώνη ζήτησε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.
«Έχουμε ανάγκη από μια πιο ισχυρή ανάπτυξη και πρέπει να λάβουμε μερικά μέτρα για να τονώσουμε την ανάπτυξη» είπε στους δημοσιογράφους στο περιθώριο του φόρουμ για τη νομισματική πολιτική που οργανώθηκε από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) στη Σίντρα, κοντά στη Λισαβόνα.
Όπως ανέφερε, η εμπιστοσύνη επέστρεψε στη ζώνη του ευρώ και η ανάπτυξη ξανάρθε σε σχεδόν όλες τις χώρες, όμως έχουμε ανάγκη από μια πιο ισχυρή ανάπτυξη για να ανακτήσουμε θέσεις εργασίας.
Ο κ. Ντέισελμπλουμ έκανε αναφορά και στο ζήτημα του χρέους: «Εξακολουθούμε να είμαστε αντιμέτωποι με ένα σημαντικό χρέος των νοικοκυριών και των κυβερνήσεων. Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για τον οποίο χρειαζόμαστε μέτρα υπέρ της ανάπτυξης».
Ερωτηθείς σχετικά με μια ενδεχόμενη προσεχή δράση της ΕΚΤ με στόχο να τονωθεί η ανάπτυξη, αρκέσθηκε να σημειώσε πως πιστεύει «σταθερά στην ανεξαρτησία της ΕΚΤ».
Αναφερόμενος ειδικά στην την Πορτογαλία, που πρόσφατα βγήκε από το μνημόνιο, εκτίμησε ότι η χώρα «πηγαίνει καλύτερα απ' ό,τι προβλεπόταν, η ανάπτυξη επιστρέφει, η ανεργία αρχίζει να μειώνεται, αλλά η ανάπτυξη πρέπει να γίνει ισχυρότερη».




Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top