26 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Τουρκία: Επιφυλάξεις από Standard & Poor’s

4:40 μ.μ.
«Επίμονους κινδύνους», εσωτερικούς και εξωτερικούς, για την οικονομική προοπτική της Τουρκίας, διαπιστώνει ο οίκος Standard & Poor’s, ο οποίος και διατήρησε στην κατηγορία των «σκουπιδιών» (junk) την πιστοληπτική διαβάθμιση της χώρας.
Ο διεθνής οίκος επιβεβαίωσε τη βαθμολογία «ΒΒ+», η οποία είναι η ανώτερη βαθμίδα του junk, για το τουρκικό αξιόχρεο, με την προοπτική της αξιολόγησης να είναι «αρνητική», κάτι που σημαίνει ότι θα μπορούσε να επέλθει υποβάθμιση εντός του επόμενου εξαμήνου.
Σύμφωνα με την S&P, οι αρχές δεν έχουν λάβει επαρκή μέτρα για τη θωράκιση της τουρκικής οικονομίας από εξωτερικά σοκ, ενώ οι δύο επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις, οι προεδρικές εκλογές του Αυγούστου και οι βουλευτικές το 2015, ενισχύουν την αβεβαιότητα σχετικά με την οικονομική πολιτική που θα ακολουθηθεί τους επόμενους μήνες.
Οι πιθανότητες για μία «ανώμαλη προσγείωση» της τουρκικής οικονομίας είναι, σύμφωνα με την S&P, λίγο πάνω από το 30%, αν και το βασικό σενάριο του οίκου κάνει λόγο για ρυθμό ανάπτυξης 2,6% τη διετία 2014-15.



Πηγή: naftemporiki

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top