21 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Φλερτ... με φόντο συμμαχίες και θέσεις εργασίας περιλαμβάνει το "εκλογικό μενού"

10:50 π.μ.
Με ανοίγματα σε άλλους χώρους και την ανάδειξη μιας οικονομικής ατζέντας, τα κομματικά επιτελεία της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούν να πλασαριστούν στην καλύτερη, δυνατή, θέση εν όψει της επερχόμενης εκλογής.
Έτσι, στις 8 Περιφέρειες που η Ν.Δ. έχει παρουσία, αλλά και στο δήμο Αθηναίων, στο δήμο Πειραιά και στην Περιφέρεια Αττικής- που θα "βαρύνουν" στην τελική μάχη των εντυπώσεων- η Συγγρού έχει ξεκινήσει μια διαδικασία ανοιγμάτων ώστε να κλειδώσει τη νίκη.

Διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Σίμου Κεδίκογλου, έσπευσε να δηλώσει ότι στηρίζει τον Γιάννη Σγουρό και τον Γιώργο Καμίνη για περιφέρεια και Δήμο Αθηναίων αντίστοιχα, ενώ σε ερώτηση για την υποψηφιότητα Μιχαλολιάκου, περιορίστηκε να δηλώσει ότι ο κ. Μιχαλολιάκος ήταν ο εκλεκτός της ΝΔ στον Πειραιά και δεν έχει αλλάξει κάτι από τότε. Εκεί, άλλωστε οι εσωκομματικές πληγές είναι βαθιές και μάλλον η Συγγρού επιλέγει μια στάση "παθητικής ουδετεροφιλίας".

Την ίδια ώρα, στη μάχη για το δήμο Αθηναίων, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος έσπευσε να στηρίξει το νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, ο οποίος θα προτιμούσε να μην "χρωματιστεί" από χρίσματα και στηρίξεις. Αντίθετα, ο Γιάννης Σγουρός, που ήδη έχει τη στήριξη πολλών γαλάζιων και πράσινων Δημάρχων, έχει σημάνει συναγερμό συστράτευσης ώστε να καλύψει το κενό με την Άννα Δούρου.

Στις άλλες περιοχές, η Ν.Δ. προσπαθεί να κρατήσει την αντιπαράθεση σε αυτοδιοικητικό πλαίσιο, καθώς βλέπει ότι την ευνοεί, ώστε να μην τροφοδοτήσει τις αντιμνημονιακές δυνάμεις. Εξ΄ ου και η επιλογή μέχρι τώρα να αποφύγει την πόλωση και να επιλέξει την προβολή του success story στην οικονομία για να "παίξει" εκλογικά.

Έτσι, οι εξαγγελίες για το νέο Επενδυτικό Ταμείο, τη δημιουργία 550.000 θέσεων εργασίας, τη μείωση των φόρων περνούν στην πρώτη γραμμή ώστε να δημιουργηθεί η προσδοκία στους ψηφοφόρους και να ξεχαστεί η ... μιζέρια της καθημερινότητας.

Επίθεση σε όλα τα μέτωπα από ΣΥΡΙΖΑ
Στον αντίποδα, ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αποδομήσει την οικονομική ατζέντα της κυβέρνησης. Χαρακτηρίζει τον κ. Σαμαρά "Μαυρογιαλούρο, που μερικές μέρες πριν τις εκλογές υπόσχεται 550.000 θέσεις εργασίας σε τέσσερα χρόνια, όταν με την μνημονιακή πολιτική της λιτότητας έχει δημιουργήσει 1,5 εκατομμύριο ανέργους".

Παράλληλα, με περιοδείες του κ. Τσίπρα προσπαθεί να αναιρέσει την κατήφεια που υπάρχει σε τοπικό επίπεδο. Ο φόβος άλλωστε να μείνει χωρίς εκπροσώπηση ο ΣΥΡΙΖΑ εν όψει της κρίσιμης εκλογικής μάχης είναι υπαρκτός, καθώς σε πολλές περιπτώσεις τα αυτοδιοικητικά ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν πέρασαν στο δεύτερο γύρο και δεν υπάρχει χώρος και προθυμία για μάχες σε πάνελ τηλεοπτικά και πλατείες.

Επιπλέον, παρά τι όποιες γκρίνιες στελεχών, καταβάλλεται προσπάθεια για μια στρατηγική συμμαχιών, ειδικά στις 5 περιφέρειες που υπάρχει εκπροσώπηση στο δεύτερο γύρο, αλλά και σε πολλούς δήμους που υπάρχουν φίλα προσκείμενοι συνδυασμοί. Στόχος είναι η δυστοκία επιλογών στην αυτοδιοίκηση να μην τροφοδοτήσει ψήφο αρνητική για το ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωκάλπη, που είναι και ο μεγάλος στόχος της Κουμμουνδούρου...

Γιώργος Αλεξάκης



Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top