27 Μαΐ 2014
0 σχόλια

Γιατί οι επενδυτές ψηφίζουν πλέον μόνο ευρωπαϊκές μετοχές

10:29 π.μ.
Οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών συγκεντρώνουν έντονα τα βλέμματα των διεθνών θεσμικών επενδυτών, καθώς οι ευρωεκλογές είναι πλέον πίσω μας και η ισχυρή όρεξη για τις αμερικάνικες μετοχές, έχει αρχίσει να φθίνει.
"Αναμένουμε σημαντική βελτίωση της ανάπτυξης στην Ευρώπη - η οποία θα προέλθει κυρίως από την περιφέρεια της ευρωζώνης, υποστηρικτική πολιτική από την ΕΚΤ και πολύ καλές αποτιμήσεις, με την προϋπόθεση την αύξηση της εταιρικής κερδοφορίας", τονίζει ο Jim McCormick, στρατηγικός αναλυτής της Barclays Capital Markets, δίνοντας σύσταση overweight για τις ευρωπαϊκές μετοχές.
europaika260514
"Οι ακριβές αποτιμήσεις των αμερικάνικων μετοχών και η πολιτική της Fed, αναμένεται να οδηγήσουν σε περαιτέρω υποαπόδοση τις αγορές των ΗΠΑ", προσθέτει.
 
Και άλλοι αναλυτές εκφράζουν ανησυχία για τις προοπτικές των μετοχών των ΗΠΑ σε σχέση με τις παγκόσμιες αγορές. Ο John Higgins, οικονομολόγος της Capital Economics, σημειώνει πως η μείωση του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από την Fed και η σύσφιξη της νομισματικής της πολιτικής, θα επιβραδύνει την περαιτέρω άνοδο των μετοχών.
 
"Τα ιστορικά στοιχεία υποδηλώνουν ότι η χρηματιστηριακή αγορά θα δυσκολευτεί να σημειώσει ισχυρά κέρδη όταν η Fed αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια", είπε σε σημείωμα προς τους πελάτες. "Στους επτά μεγάλους κύκλους σύσφιξης στις ΗΠΑ από το 1970 μέχρι σήμερα, η μέση άνοδος του δείκτη S&P 500 στους έξι μήνες μετά την πρώτη αύξηση των επιτοκίων της Fed, ήταν μόνο περίπου 5%", τονίζει.
europaik260514
Ο Higgins επισημαίνει ότι οι ευρωπαϊκές μετοχές θα έχουν πολύ καλύτερη πορεία, καθώς υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο για αύξηση τις κερδοφορίας των εταιρειών και επίσης οι αποτιμήσεις είναι πολύ πιο ελκυστικές. Οι προοπτικές για τις μετοχές της περιοχής ενισχύονται επίσης από την στάση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, η οποία διαμήνυσε ότι είναι έτοιμη να αναλάβει δράση.
 
Ο Jeremy Hale, στρατηγικός αναλυτής της Citigroup, δηλώνει επίσης bullish για την Ευρώπη, λέγοντας ότι θα υπεραποδόσει σε σχέση με όλες τις αγορές διεθνώς. Οι ελκυστικές αποτιμήσεις και η πολιτική της ΕΚΤ ενισχύουν περαιτέρω αυτήν την θέση, όπως επισημαίνει.

  Πηγή:www.reporter.gr


Πηγή:www.reporter.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Toggle Footer
Top